Δεν του δόθηκε άσυλο, μαχαιρώθηκε

Δεν του δόθηκε άσυλο, μαχαιρώθηκε

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται 25χρονος Αφγανός που αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι μέσα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ενώ προηγουμένως είχε καταπιεί χάπια, που έβγαλε από την τσέπη του, παρουσία των αστυνομικών του γραφείου Αλλοδαπών. Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί η απόρριψη του αιτήματός του να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο

Ο νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος φιλοξενούνταν εδώ και αρκετούς μήνες στον ξενώνα της Ελληνικής Μέριμνας στη Μακρυνίτσα, είχε υποβάλει δύο φορές αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου. Το αίτημα απορρίφθηκε και τις δύο φορές. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου στις 10 Νοεμβρίου 2006 και χθες ο νεαρός συνοδευόμενος από δικηγόρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αρσις» μετέβη στο γραφείο Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για να ενημερωθεί σχετικά με το αίτημά του.

Την ώρα που οι αστυνομικοί του ανακοίνωναν την απόφαση ο νεαρός έβγαλε από το παντελόνι του άγνωστο αριθμό χαπιών τα οποία κατάπιε μπροστά τους και με αιφνιδιαστική κίνηση ετράπη σε φυγή. Αρχισε να τρέχει προς τη σκάλα του τρίτου ορόφου του Αστυνομικού Μεγάρου.

Εκεί έβγαλε ένα μαχαίρι στρέφοντάς το στον εαυτό του. Αιμόφυρτος ο 25χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και νοσηλεύεται. Σημειώνεται ότι δεν έχει διαταχθεί η απέλασή του, ούτε ο νεαρός Αφγανός θεωρείται κρατούμενος.

Ο νεαρός Αφγανός, Χασάν Καζέμι, φιλοξενείται στον ξενώνα της Ελληνικής Μέριμνας από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, ενώ μετά παρέμβαση και του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως θα επανεξετάσει το θέμα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή