Με ζώνη και οι έγκυες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσδεθείτε μέχρι να… τραβήξετε χειρόφρενο θα υπαγορεύει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε όλους τους οδηγούς ανεξαιρέτως, ακόμη και για τις γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Επαγγελματίες αυτοκινητιστές, έγκυες γυναίκες και άτομα με ύψος κάτω από 1.50μ. δεν θα έχουν πλέον καμιά δικαιολογία να μην φορούν ζώνη ασφαλείας κατά την οδήγηση παρά το γεγονός ότι στον ισχύοντα ΚΟΚ οι τρεις αυτές κατηγορίες οδηγών ή επιβατών δεν υποχρεούνται να φορούν ζώνη ασφαλείας. Η εξαίρεση των εγκύων από το μέτρο ίσχυε διότι επικρατούσε η πεποίθηση ότι μπορεί η ζώνη ασφαλείας να δημιουργήσει πρόβλημα στο έμβρυο.

Ωστόσο σχετικές μελέτες αναφέρουν ότι η έγκυος διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση σύγκρουσης από το τράνταγμα, που μπορεί να υποστεί παρά από τη ζώνη ασφαλείας.

Παράλληλα η παρουσία αερόσακου στα περισσότερα αυτοκίνητα καθιστά επιβεβλημένη τη χρήση ζώνης ασφαλείας όπως παραδέχονται ακόμη και οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών ταξί. Καθιερώνεται με τον νέο ΚΟΚ η ατομική ευθύνη των επιβατών καθώς πλέον θα υποχρεούνται οι επιβάτες των ταξί (συνοδηγοί) να φορούν ζώνη ασφαλείας ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον επιβάτη και όχι στον επαγγελματία όπως επίσης θα ισχύει και για τους επιβάτες των ΚΤΕΛ οι οποίοι υποχρεούνται με δική τους ευθύνη σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ να κάνουν χρήση ζώνης ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή