Το χρονικό του θανάτου Ελληνα φοιτητή στη Βουλγαρία

Το χρονικό του θανάτου Ελληνα φοιτητή στη Βουλγαρία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Για τα μάτια μιας νεαρής δολοφονήθηκε ο Ελληνας φοιτητής στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιφ) της Βουλγαρίας, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, η οποία συνέλαβε τον δράστη. Πρόκειται για ένα φοιτητή, 20 ετών, του τμήματος Πληροφορικής του ίδιου πανεπιστημίου της βουλγαρικής πόλης, στη Νομική Σχολή του οποίου φοιτούσε και το θύμα, ηλικίας 21 ετών, από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας φοιτητής μαζί με τον αδελφό του είχαν πάει το βράδυ σε ντίσκο στο κέντρο της Φιλιππούπολης. Στην ίδια ντίσκο διασκέδαζε και η παρέα τριών νεαρών Βούλγαρων, μεταξύ των οποίων και ο δράστης. Γύρω στις 4 π.μ. της Τετάρτης τα δύο αδέρφια έφυγαν από εκεί για το σπίτι τους, αλλά σταμάτησαν σ’ ένα μικρό εστιατόριο για να αγοράσουν σάντουιτς. Εκεί, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή Εισαγγελία του Πλόβντιφ, συναντήθηκαν με τους τρεις Βούλγαρους κι ακολούθησε λογομαχία και συμπλοκή.

«Πριν καταλάβω τι συνέβαινε είδα τον νεαρό πεσμένο στον δρόμο και δύο άτομα από πάνω του να προσπαθούν να τον βοηθήσουν» φέρεται να δήλωσε ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Ο νεαρός Ελληνας δέχθηκε εφτά μαχαιριές, μία στην καρδιά, και ξεψύχησε επιτόπου. Σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί η προφυλάκισή του.

Θλιβερό καθήκον

Η εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Πλόβντιφ Μπριγκίτα Ντέκαλο δήλωσε πως η αφορμή της συμπλοκής ήταν μια νεαρή χωρίς να διευκρινίσει αν ο δράστης και το θύμα τη γνώριζαν από πριν ή αν τη γνώρισαν μέσα στο κέντρο διασκέδασης. Ο Ελληνας πρόξενος κ. Ν. Μαθιουδάκης που πήγε στο σημείο ενημέρωσε την οικογένεια του φοιτητή κι ανέλαβε το θλιβερό καθήκον της διαδικασίας για τη μεταφορά της σορού στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή