Ενα φονικό από αλβανική βεντέτα

Ενα φονικό από αλβανική βεντέτα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νόμος του «Κανούν», της αλβανικής βεντέτας που θέλει το «αίμα να ξεπλένεται με αίμα» αποδείχτηκε η αιτία της εν ψυχρώ δολοφονίας του 51χρονου Αλβανού Πούσκιν Κούσπα σε ψητοπωλείο της Ομόνοιας, τον Μάρτιο του 2005. Από την έρευνα προέκυψε ότι δράστης του εγκλήματος, ο άνθρωπος που εκτέλεσε εξ επαφής το θύμα με μια σφαίρα στο κεφάλι είναι ένας 22χρονος Αλβανός, ο οποίος, με αυτόν τον τρόπο, εκδικήθηκε για τη δολοφονία του αδελφού του, πριν από μερικά χρόνια στην Αλβανία, με δράστη τότε τον Κούσπα.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Συμφιλίωσης της Αλβανίας, στη γειτονική χώρα υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 οικογένειες ζουν σήμερα οχυρωμένες στα σπίτια τους από τον φόβο της βεντέτας, ενώ περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για τον ίδιο λόγο. Στο Βορρά της Αλβανίας το «Κανούν» αφορά κυρίως διαμάχες που αφορούν τη μοιρασιά της γης, ενώ αντίθετα στο Νότο σχετίζεται με τη δράση κυκλωμάτων πορνείας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 22χρονος δράστης διαφεύγει τη σύλληψη και πιθανότατα βρίσκεται στην Αλβανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή