Πληθαίνουν οι καθηγητές που θέλουν σύγχρονα ΑΕΙ

Πληθαίνουν οι καθηγητές που θέλουν σύγχρονα ΑΕΙ

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνεται συνεχώς ο αριθμός των πανεπιστημιακών δασκάλων που τάσσονται υπέρ των άμεσων μεταρρυθμίσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μετά τη διακήρυξη 490 πανεπιστημιακών, χθες ακόμη 271 συνάδελφοί τους υπέγραψαν κείμενο «για την αναβάθμιση του πανεπιστημίου με πυξίδα την κοινή λογική». Οπως τονίζουν «το κείμενο αποτελεί εκδήλωση αγωνίας για τις δυσμενείς εξελίξεις που διαγράφονται στα ΑΕΙ μετά την αναταραχή της περυσινής περιόδου» προσθέτοντας ότι «οι κίνδυνοι που διαγράφονται είναι να επιδεινωθούν άμεσα και ραγδαία οι ενδοπανεπιστημιακές σχέσεις και οι ηθικές προϋποθέσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να επικρατήσει η λογική να μην αλλάξει τίποτα, γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του δημοσίου πανεπιστημίου».

Τέλος, θεωρούν ότι «τα ιδιωτικά και μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ αποτελούν περιθωριακό ζήτημα έναντι του στοιχήματος της ποιοτικής αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή