ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

«Η Μάχη του Εβρου», πλημμύρες και προβλήματα

Στις πλημμύρες του Εβρου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέρεται το βιβλίο «Η Μάχη του Εβρου – Ενα μοντέλο διαχείρισης κρίσης» που παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα. «Ποτάμι αγωνίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκόπης Παυλόπουλος -που προλόγισε την έκδοση- τον Εβρο και αναφέρθηκε επί μακρόν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι -κτηνοτρόφοι και γεωργοί στην πλειονότητά τους- από τις απανωτές πλημμύρες. «Μόνο κατά την περυσινή περίοδο», είπε ο κ. Παυλόπουλος, «η πολιτεία διέθεσε 4.280.000 ευρώ προκειμένου να εκτελεστούν 14 επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ φέτος θα υλοποιηθούν 10 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ».

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 17Ν

Αύριο η απόφαση

Αύριο αναμένεται η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αν θα εξαιρεθούν οι τακτικοί δικαστές και οι δύο εισαγγελείς που εκδικάζουν την υπόθεση της 17Ν, σε δεύτερο βαθμό. Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία συζήτησης της αίτησης εξαίρεσης που έχουν καταθέσει κατά των δικαστών και των εισαγγελέων κατηγορώντας τους για μεροληψία, κατηγορούμενοι και συνήγοροι υπεράσπισής τους. Αιτία για την υποβολή αίτησης εξαίρεσης ήταν η απόρριψη του αιτήματος Γιωτόπουλου να εκπροσωπείται από συνήγορο της επιλογής του και όχι από τους συνηγόρους που του διόρισε αυτεπαγγέλτως το δικαστήριο.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Στόχος, η εξειδικευμένη εκπαίδευση

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή της Κυριακής» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιμελητές ανηλίκων έγινε αναφορά μεταξύ άλλων και στην ελλιπή εκπαίδευση. Ο «διαχωρισμός» που έγινε μεταξύ επιμελητών ανηλίκων με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επιμελητών ανηλίκων με τεχνική εκπαίδευση δεν στόχευε να «μειώσει» καμιά από τις δύο κατηγορίες. Στόχος ήταν να καταδειχθεί ότι χρειάζεται εξειδικευμένη και ενιαία εκπαίδευση στους επιμελητές ανηλίκων λόγω του αυξημένου φόρτου αλλά και της ιδιαίτερα ευαίσθητης φύσης της εργασίας που καλούνται να επιτελέσουν.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Νέοι ταχύτατοι αξονικοί τομογράφοι

Στην εγκατάσταση ταχύτατων πολυτομικών αξονικών τομογράφων που παρέχουν εξαιρετικά ευκρινείς και αξιόπιστες εικόνες από την καρδιά και τα στεφανιαία αγγεία, προχωρούν τα Καρδιολογικά Κέντρα της χώρας μας. Οπως τόνισε χθες ο καθηγητής Ακτινολογίας κ. Κυριάκος Στριγγάρης, με αφορμή το 15ο Ακτινολογικό Συνέδριο που ξεκινά αύριο στην Αθήνα, τα νέα μηχανήματα «σαρώνουν» την περιοχή της καρδιάς με 128 τομές ανά δευτερόλεπτο και δίνουν τη δυνατότητα στο γιατρό να δει την καρδιά σαν να είναι σταματημένη.

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ»

Διαμαρτυρία εργαζομένων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 12 μ. οι εργαζόμενοι στο Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας «Περιβολάκι». Οπως καταγγέλλουν, παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες, καθώς δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα της χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να μπει οριστικό «λουκέτο» στο Κέντρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή