ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ «ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΦΩΝ»

Με συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη

Σε «Συμβούλιο Σοφών», στο οποίο μετέχουν προβεβλημένες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής σκηνής, και έχει ως στόχο την έξοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το αδιέξοδο που προκάλεσαν τα δύο αρνητικά δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία, θα λάβει μέρος και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης. Στο Συμβούλιο, με την επωνυμία «Πρωτοβουλία Δράσης για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία» επικεφαλής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Τζ. Αμάτο, θα μετέχουν πέραν του κ. Κ. Σημίτη και άλλοι πρώην πρωθυπουργοί, όπως οι κ. Ζ. Λ. Ντεάν, Π. Λίπονεν, Β. Κοκ, πρώην και εν ενεργεία Επίτροποι, καθώς και υπουργοί των κρατών-μελών. Η πρώτη σύνοδος του «Συμβουλίου Σοφών» θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 του μήνα στη Φλωρεντία και θα έχει ως αντικείμενο τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης για μια νέα Συνθήκη έναντι του υπάρχοντος Σχεδίου Συντάγματος.

«ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

Διάψευση περί νέου κόμματος

Χθες, η κίνηση πολιτών «Φιλελεύθερη Συμμαχία» διέψευσε τις πληροφορίες ότι θα εξαγγείλει ίδρυση νέου κόμματος την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2006, αλλά και τα περί συμμετοχής των κ. Στ. Μάνου και Ανδρ. Ανδριανόπουλου σε αυτή. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής υπογραφών για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εκδήλωση που προγραμματίζεται για την επόμενη Παρασκευή διοργανώνεται στη μνήμη του Μίλτον Φρίντμαν και δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση ίδρυσης πολιτικού φορέα.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Από Επιτροπή Θεσμών, Εξεταστική

Στην ολομέλεια της Βουλής θα κριθεί, κατά τα φαινόμενα, το αίτημα της αντιπολίτευσης για τη μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών σε εξεταστικής του ζητήματος των τηλεφωνικών υποκλοπών. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Συνασπισμός έθεσαν χθες το σχετικό αίτημα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το οποίο όμως απερρίφθη από την πλειοψηφία της Ν.Δ. Οι βουλευτές των τριών κομμάτων αποχώρησαν από τη διαδικασία και πλέον αναμένεται η κατάθεση νέας κοινής αίτησης, στην Ολομέλεια, για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 17Ν

Απερρίφθη η αίτηση

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την αίτηση των συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων της 17Ν για εξαίρεση των τακτικών δικαστών και εισαγγελέων του δικαστηρίου επισημαίνοντας ότι «το δικαστήριο σε καμία περίπτωση δεν προκατέλαβε με το σκεπτικό της παρεμπίπτουσας απόφασής του την τελική του κρίση». Η αίτηση στηρίχθηκε στις φράσεις «επικινδυνότητα των κατηγορουμένων» και «διαφευγόντων συντρόφων» που περιλαμβάνονταν σε απορριπτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου επί ένστασης της υπεράσπισης. Στους ισχυρισμούς των συνηγόρων των κατηγορουμένων ότι οι «επίμαχες» φράσεις συνιστούν «κρίση ενοχής», το δικαστήριο απεφάνθη ότι «απλώς αποτύπωναν τις συνθήκες όπως τότε είχαν διαμορφωθεί».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Αναβλήθηκε η δίκη του

Η δίκη του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Αθήνα, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων, αναβλήθηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2007. Το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Ασλάμ με το σκεπτικό ότι τα στοιχεία της δικογραφίας δεν είναι επαρκή και χρειάζεται χρόνος, για να διερευνηθεί ο τόπος και ο χρόνος τέλεσης των αδικημάτων, για τα οποία κατηγορείται ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας. Επίσης ζήτησαν να μην εκδοθεί στο Πακιστάν και τελικώς να παραπεμφθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ανάβουν τα φώτα

Σήμερα στις 18.30 θα ανάψουν τα φώτα στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δένδρο της Πλατείας Συντάγματος. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Θ. Μπεχράκης προσκαλεί όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες στη γιορτή που θα ακολουθήσει στα μικρά κουκλόσπιτα αλλά και το καρουσέλ – αντίκα. Αύριο, στις 13.30 θα εγκαινιαστεί η Γειτονιά των Ευχών στην Πλατεία Κοτζιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή