ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Ομάδα μελέτης για τη χρήση τους

Τη διαλεύκανση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη χρήση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, προκειμένου να διευκολυνθεί η ευρεία τοποθέτησή τους στα κτίρια, ανέθεσε το ΥΠΕΧΩΔΕ σε ειδική ομάδα εργασίας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλογιάννη, η ομάδα θα διερευνήσει την υφιστάμενη νομοθεσία, θα εξετάσει τα προβλήματα που αποτρέπουν τους ιδιώτες από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και θα προτείνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Οι ενέργειες αυτές προκύπτουν από την κοινοτική νομοθεσία σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

ΔΙΚΗ 17Ν

Απερρίφθη αίτημα Γιωτόπουλου

Το Πενταμελές Εφετείο Αθήνας απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου στη δίκη της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου για ανάκληση των διορισμένων συνηγόρων και ορισμό συνηγόρων δικής του επιλογής. Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου εδράζεται στο γεγονός ότι δεν αποδείχτηκε η επικαλούμενη από τον Γιωτόπουλο ανεπάρκεια των τριών διορισθέντων συνηγόρων. Ηταν η τρίτη ανεπιτυχής προσπάθεια του κατηγορούμενου να διορίσει συνηγόρους του τους Ιπ. Μυλωνά και Αντουάν Κοντ. Μάλιστα, ο δικηγόρος κ. Μυλωνάς αντέδρασε εντονότατα λέγοντας ότι «ντρέπεται για τον κατήφορο της ελληνικής δικαιοσύνης».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Να γίνει πολιτιστικό κέντρο

Δείγμα δημόσιου κτιρίου που κατασκευάστηκε την περίοδο του Μεσοπολέμου, η διατηρητέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης παραμένει κλειστή εδώ και τρία χρόνια. Ομως από χθες και έως και την παραμονή των Χριστουγέννων, συγκεντρώνει ένα πολύβουο μελίσσι δραστηριοτήτων που διοργανώνει ο συνδυασμός «Ανοιχτή πόλη» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη μετατροπή της σε δημόσιο πολιτιστικό κέντρο. Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη συλλέξει 2.000 υπογραφές. Συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικά δρώμενα, ανάγνωση παραμυθιών και λογοτεχνικών κειμένων, προβολές ταινιών και συζητήσεις από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ προσφέρουν μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Φωκίωνος, πέρα από τις δύο στολισμένες πλατείες της πόλης.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Η… προμήθεια άρτου

Για τρεις ημέρες θα πρέπει να προμηθευθούν ψωμί οι καταναλωτές την παραμονή των Χριστουγέννων 24/12, ημέρα Κυριακή, για δύο ημέρες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31/12 και για τρεις ημέρες την παραμονή των Φώτων, ημέρα Παρασκευή 5/12. Ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι φούρνοι θα ψήνουν φαγητά μεταξύ 8.00 και 13.00. Στις 26/12/06, 1/1 και 6/1/07 θα είναι κλειστοί. Προαιρετικά θα λειτουργήσουν στις 2/1.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

«Εμείς οι πυροσβέστες»

Η καθημερινή δράση του Πυροσβεστικού Σώματος, η μάχη των πυροσβεστών με πυρκαγιές, αλλά και φυσικές καταστροφές, παρουσιάζεται στο κοινό μέσα από την έκθεση φωτογραφίας «Συνομιλώντας με τους πυροσβέστες», που εγκαινιάσθηκε χθες και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι αύριο, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα. Οι φωτογραφίες που εκτίθενται αποτυπώνουν την ένταση, την προσπάθεια και την αγωνία των πυροσβεστών την ώρα του καθήκοντος. Συνοδεύονται από κείμενα που έγραψαν γι’ αυτές διακεκριμένοι πολίτες της χώρας, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αρχηγοί κομμάτων, πανεπιστημιακοί, πρέσβεις, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι φορέων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Φορέων κατά των ναρκωτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων για τα ναρκωτικά, καλώντας τους νέους, τους γονείς και τα μέλη των φορέων και των σωματείων που εμπλέκονται στη μάχη κατά των ναρκωτικών να δώσουν μαζικά το «παρών». Οπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση, αντιδρούν στη διάλυση των δομών πρόληψης, στην ιδιωτικοποίηση των δομών θεραπείας και στην άνευ όρων χορήγηση υποκατάστατων από τα δημόσια νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή