Σήμα κινδύνου από πλοίο «φάντασμα» στον Θερμαϊκό

Σήμα κινδύνου από πλοίο «φάντασμα» στον Θερμαϊκό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σύγχυση αλλά και κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε η εκπομπή, τη νύχτα της Δευτέρας, σήματος κινδύνου από άγνωστo σκάφος στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά του Θερμαϊκού Κόλπου. Οι από αέρος και θαλάσσης έρευνες, δεν είχαν εντοπίσει έως αργά χθες το βράδυ ίχνη ναυαγίου ή κάποιο ακυβέρνητο σκάφος.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το σήμα δεν εξεπέμφθη στον «Δίαυλο 16», που οι κανονισμοί του ναυτικού προβλέπουν για περιπτώσεις ατυχημάτων, αλλά σε άλλο στο οποίο επικοινωνούν οι ψαράδες, προκαλεί υπόνοιες ότι μπορεί να ήταν μια κακόγουστη φάρσα.

Οπως ανέφεραν στις λιμενικές αρχές αλιείς που ψάρευαν στα ανοιχτά του Θερμαϊκού γύρω στις 10 μ.μ. έλαβαν στη συχνότητα VHF 72, στην οποία επικοινωνούν μεταξύ τους SOS προερχόμενο από άγνωστο σκάφος που σύμφωνα με το στίγμα που έδινε έπρεπε να βρίσκεται μεταξύ της θάλασσας της Κατερίνης και αυτής της Νέας Καλλικράτειας. Οι ίδιοι είπαν ότι η φωνή που καλούσε σε βοήθεια ανέφερε στην αγγλική γλώσσα και σε πολύ ψύχραιμο τόνο ότι επρόκειτο για το σκάφος με την επωνυμία «Αναΐς», στο οποίο επέβαινε 7μελές πλήρωμα. Παραπλέοντα αλιευτικά πλοιάρια έσπευσαν προς βοήθεια και ταυτόχρονα διαβίβασαν το σήμα στον «Δίαυλο 16» μέσω του οποίου κινητοποιήθηκαν οι αρχές. Ούτε τα καΐκια όμως, που κατέφθασαν αμέσως στην περιοχή ούτε τα σκάφη του λιμενικού και το ελικόπτερο super puma συνέχεια εντόπισαν το σκάφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή