ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Τα εξεταστικά κέντρα για τους εκπαιδευτικούς

Το ΑΣΕΠ απέστειλε χθες στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας τους πίνακες με τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα διενεργηθεί ο γραπτός διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα εξεταστικά κέντρα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΑΣΕΠ στο Διαδίκτυο (www.asep.gr). Επίσης, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η προκήρυξη για την κάλυψη 309 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑΣ

Επίσκεψη της υπουργού Παιδείας

Την ικανοποίησή της για το έργο που επιτελείται στο σχολείο που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Νέων Αυλώνας εξέφρασε η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου μετά το τέλος της επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Η υπουργός παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση που είχαν προετοιμάσει οι νεαροί κρατούμενοι σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Στον σύντομο χαιρετισμό της εξέφρασε την ελπίδα ο χρόνος κράτησής τους να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους ίδιους, ώστε να συμβάλει στην καλύτερη και ταχύτερη κοινωνική επανένταξή τους.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Και ελληνοποιήσεων συνέχεια

Ελληνοποιήσεις εισαγόμενων κρεάτων, ληγμένα προϊόντα και διαφορές τιμής από το ράφι στο ταμείο διαπίστωσαν οι ελεγκτές της νομαρχίας Πειραιά. Σε κρεοπωλείο στη δημοτική αγορά του Πειραιά εντόπισαν και κατέσχεσαν 110 κιλά νωπό χοιρινό κρέας από τη Γαλλία που διέθετε σφραγίδες χρώματος τιρκουάζ, οι οποίες δηλώνουν ελληνική προέλευση. Παράλληλα, από το σούπερ μάρκετ ΠΕΙΡΑΪΚΟΝ Α.Ε. στο Νέο Φάληρο κατέσχεσαν 43 κιλά τυριών που δεν έφεραν τις αναγκαίες ενδείξεις, καθώς και 16 κιλά κατεψυγμένων κρεάτων που είχαν αλλοιωθεί. Στο ίδιο κατάστημα βρέθηκαν να πωλούνται σνακ που είχαν λήξει και διαπιστώθηκαν διαφορές στην τιμή που αναγραφόταν στο ράφι σε σχέση με την τιμή στο ταμείο. Διαφορές στις τιμές εξάλλου εις βάρος των καταναλωτών διαπιστώθηκαν και στο κατάστημα MAKRO Cash and Carry που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισού 98 και Πέτρου Ράλλη στου Ρέντη.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Χρεία νέων μεθόδων

Αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας των μαθηματικών στο δημοτικό σχολείο προτείνουν πανεπιστημιακοί, αλλά και μάχιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε ημερίδα με θέμα «Η Διδακτική των Μαθηματικών στο Σύγχρονο Σχολείο» τονίσθηκε ότι τα νέα βιβλία των Μαθηματικών αποτελούν το εργαλείο για τη μετάβαση σε μια νέα εκπαιδευτική φιλοσοφία, αλλά θα πρέπει να συνοδευτούν από νέες μεθόδους διδασκαλίας του μαθήματος προκειμένου να αποδώσει η μεταρρύθμιση.

ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΡΟΣ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Δρομολόγια του Μετρό

Αποκαθίστανται από σήμερα τα βραδινά δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο του ΟΣΕ. Το πρώτο δρομολόγιο θα αναχωρεί από το Μοναστηράκι προς το Αεροδρόμιο στις 05.51 και το τελευταίο στις 22.51, ενώ από το Αεροδρόμιο στο Μοναστηράκι ο πρώτος συρμός της ημέρας θα αναχωρεί στις 06.30 και ο τελευταίος στις 23.30. Τα δρομολόγια εκτελούνται κάθε μισή ώρα και από τις δύο κατευθύνσεις. Παράλληλα καθημερινά ένα επιπλέον δρομολόγιο αναχωρεί από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» προς το αεροδρόμιο στις 06.00.

ΑΠΟ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Κινητό παζάρι

Με όχημα ένα ειδικά διαμορφωμένο διώροφο λεωφορείο, «το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται από σήμερα δήμους της Αττικής με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα. Η έναρξη της διαδρομής του γίνεται σήμερα το μεσημέρι στον σταθμό του Μετρό «Αγιος Αντώνιος, στο Περιστέρι, και τις επόμενες δύο εβδομάδες το λεωφορείο θα επισκεφτεί του Δήμους Αγ. Αναργύρων, Καισαριανής, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Καλλιθέας και Αιγάλεω. Το λεωφορείο θα λειτουργεί παράλληλα και ως ένα «κινητό παζάρι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή