Αγνωστοι με πριόνια έκοψαν 70 πεύκα στα Μελίσσια

Αγνωστοι με πριόνια έκοψαν 70 πεύκα στα Μελίσσια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύστημα φαίνεται ότι έχει γίνει η κοπή δένδρων κατά τη διάρκεια της νύχτας στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Το τελευταίο «κρούσμα» καταγράφηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου στην τοποθεσία Σαλίγκαρος, στα σύνορα Μελισσίων και Κηφισιάς, όπου άγνωστοι χρησιμοποιώντας χειροκίνητα πριόνια -για ευνόητους λόγους- έκοψαν πάνω από 70 πεύκα, αφήνοντας μάλιστα τα «εργαλεία» της καταστροφής πεταμένα στο σημείο.

Πνεύμονας πρασίνου

Η συγκεκριμένη έκταση των 40 στρεμμάτων αποτελεί πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου για τα δύο προάστια, λειτουργώντας και ως το φυσικό τους σύνορο. Το πλήγμα είναι όμως διπλό, δεδομένου ότι ο πευκώνας είχε καεί ολοσχερώς στην πυρκαγιά του ’81 και είχε αναδασωθεί φυσικά. Μια δύσκολη και αργή διαδικασία που «επιβραβεύθηκε» με την κοπή των νεαρών δένδρων.

Κατά καιρούς, όπως καταγγέλλει στην «Κ» ο πρόεδρος του συλλόγου «Αναγέννηση» που δραστηριοποιείται στην περιοχή, κ. Γιώργος Σκορδίλης, έχουν σημειωθεί καταπατήσεις («είναι άλλωστε περιοχή «φιλέτο»», αναφέρει χαρακτηριστικά), ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που χωρίς καμία άδεια συνεργεία προχώρησαν σε κοπή δένδρων. «Το δασαρχείο δηλώνει άγνοια, πρόκειται για τελείως παράνομη ενέργεια, η οποία «φωτογραφίζει» μια συγκεκριμένη ιδιοκτησία. Το σημείο γειτνιάζει με την οδό Καραμανλή (πρώην 25ης Μαρτίου) που χαρακτηρίζεται από τις εμπορικές χρήσεις». Να σημειωθεί ότι το Δασαρχείο έχει προβεί σε μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής πρόκειται να καταφύγουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή