Αποδίδουν σε αίρεση απόπειρα αυτοκτονίας

Αποδίδουν σε αίρεση απόπειρα αυτοκτονίας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Κρήτη μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ενός 32χρονου αγρότη από χωριό του Ρεθύμνου, η οποία από τους οικείους του αποδίδεται στην επίδραση θρησκευτικής αίρεσης. Ο 32χρονος, πατέρας τριών παιδιών, αυτοπυροβλήθηκε στην κοιλιά και στον θώρακα με το κυνηγετικό όπλο του και διακομίσθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Οι συγγενείς του κατήγγειλαν ότι στην απόφαση να αυτοκτονήσει οδηγήθηκε από καθοδηγητές αίρεσης στην οποία είχε προσχωρήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια. Οπως ανέφεραν, μέχρι τότε ήταν υπόδειγμα οικογενειάρχη και σκληρά εργαζόμενου αγρότη. Από τη στιγμή που αποφάσισε να προσχωρήσει στη συγκεκριμένη αίρεση, είχε αλλάξει εντελώς ο χαρακτήρας του, είχε σταματήσει να ενδιαφέρεται για την οικογένειά του και είχε γίνει άβουλο όργανο στις υποδείξεις τρίτων, που κατέχουν υψηλές θέσεις στην ιεραρχία της συγκεκριμένης οργάνωσης. Συνεχώς μιλούσε για την αληθινή θρησκεία που είχε ανακαλύψει, για τον παράδεισο όπου επρόκειτο να πάει σύντομα. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, λίγη ώρα πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, συνομιλούσε με έναν από αυτούς.

Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, επισκέφθηκε τον 32χρονο στο νοσοκομείο.

Στο χωριό του παρ’ ολίγον αυτόχειρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, επικρατεί αναστάτωση. Οι συγγενείς του 32χρονου κάνουν λόγο για πολυετή προσυλητιστική δράση μελών της συγκεκριμένης αίρεσης στην περιοχή και για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχουν καταστραφεί. Καλούν δε την τοπική κοινωνία να σπάσει τον νόμο της σιωπής που δείχνει να επικρατεί γύρω από το θέμα, να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι και να κινητοποιηθούν όλοι οι συναρμόδιοι, προκειμένου να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Παράλληλα, την αναστάτωση που επικρατεί επιτείνουν φήμες που θέλουν κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι ασχολήθηκαν με το θέμα και μίλησαν για τη δράση της αίρεσης, να δέχονται απειλές για να σταματήσουν να δημοσιοποιούν ανάλογες καταγγελίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή