Η κουκούλα του 11χρονου κρύβει μια ζωή γεμάτη τραυματικές εμπειρίες

Η κουκούλα του 11χρονου κρύβει μια ζωή γεμάτη τραυματικές εμπειρίες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μια σύντομη αλλά πολυτάραχη διαδρομή, σημαδεμένη απο τραυματικές εμπειρίες κρύβεται πίσω απο τη εντεκάχρονη ζωή του ανήλικου πρωταγωνιστή στα επεισόδια μεταξύ κουκουλουφόρων και αστυνομικών.

Το 11χρονο αγόρι που εντοπίστηκε τελικά από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης όταν οι τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν την εικόνα του να πετάει πέτρες έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δεν εξέπληξε τους αστυνομικούς. Γνώριζαν εδώ και ένα χρόνο τα στοιχεία της ταυτότητάς του, αλλά και της παραβατικής του συμπεριφοράς.

Ο μικρός, χρησιμοποιώντας ως άσυλο τον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε αρκετές φορές σε μικροκλοπές κινητών τηλεφώνων και μοτοποδηλάτων.

Το τελευταίο διάστημα

Για την παραβατικότητά του μάλιστα η ασφάλεια είχε ενημερώσει κατ’ επανάληψη τους εισαγγελείς ανηλίκων. Οι μικροκλοπές όμως δεν σταμάτησαν, ενώ το τελευταίο διάστημα ο μικρός είχε παρεισφρήσει σε ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων, συμμετέχοντας σε μια σειρά επεισοδίων που διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες έξω απο το πανεπιστήμιο. Ο μικρός με καλυμμένο το πρόσωπό του πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ φαίνεται απόλυτα εξοικειωμένος με τα χημικά που εκτοξεύουν οι αστυνομικοί εναντίον των ταραξιών.

Παιδί μιας οκταμελούς οικογένειας ο 11χρονος μαθητής ζει σ’ ένα μικρό διαμέρισμα της περιοχής Αγίου Δημητρίου. Ο πατέρας του, μικροπωλητής, καθημερινά στη βιοπάλη αγωνίζεται να συντηρήσει τα παιδιά και τους γονείς του. «Χρειάζονται άμεσα κοινωνική στήριξη», ανέφερε χαρακτηρστικά αξιωματικός της ασφάλειας αποκαλύπτοντας ότι ήδη έδειξαν ενδιαφέρον κοινωνικοί φορείς της πόλης.

Η μητέρα γνώριζε την παραβατική συμπεριφορά του γιου της, αλλά και του 15χρονου αδελφού του, ενώ για τις συμμετοχές του στα επεισόδια ενημερώθηκε προχθές από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του μικρού σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η Εισαγγελία Ανηλίκων που ασχολείται με την υπόθεση ενδεχομένως θα κινήσει για την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων. Παράλληλα θα ερευνήσει την ποινική ευθύνη που φέρουν οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή