Ελεύθερος με όρους ο Γιοσάκης

Ελεύθερος με όρους ο Γιοσάκης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφυλακίζεται, πιθανότητα εντός της ημέρας, μετά προσωρινή κράτηση η διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τον ένα χρόνο, ο αρχιμανδρίτης και κατηγορούμενος στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Ιάκωβος Γιοσάκης.

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την προσφυγή του Ι. Γιοσάκη με την οποία στρεφόταν κατά διάταξης του εφέτη ανακριτή Ιωάννη Σίδερη που απέρριπτε προηγούμενο αίτημα αποφυλάκισής του. Το δικαστικό Συμβούλιο διέταξε την αποφυλάκιση του αρχιμανδρίτη με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Ο Γιοσάκης, μετά τους δικηγόρους Σ. Κεχαγιόγλου και Γ. Νικολακόπουλο αλλά και την πρώην ανακρίτρια Κ. Μπουρμπούλια είναι ο τέταρτος κατά σειρά κατηγορούμενος στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος που αποφυλακίζεται. Κατόπιν αυτών, προφυλακισμένος παραμένει μόνο ο πρώην πρόεδρος πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, ενώ ο πρώην πρόεδρος πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης εκτίει 25ετή κάθειρξη. Σύμφωνα με τον συνήγορο του Γιοσάκη κ. Ιωάννη Μαντζουράνη, το Συμβούλιο Εφετών διέταξε την αποφυλάκισή του καθώς από νέα στοιχεία που προσκόμισε η υπεράσπιση, το αρχικά βαρύ κατηγορητήριο που του είχε απαγγελθεί αποδυναμώνεται. Κατά πληροφορίες τα νέα αυτά στοιχεία αφορούν τις κατηγορίες για διάπραξη απάτης από τον Γιοσάκη στην Αμερική, αλλά και στην υπόθεση Καλαμιώτη για την οποία ο Γιοσάκης κατηγορείται οτι έλαβε χρήματα προκειμένου να μεσολαβήσει για την ευνοϊκή της εξέλιξη. Ως προς την υπόθεση Καλαμιώτη, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, απολογούμενοι δύο εκ των αδελφών απεκάλυψαν ότι το ποσό που φέρεται να έλαβε ο Γιοσάκης, στην πραγματικότητα κατεβλήθη σε άλλο άτομο, συγγενή εισαγγελικού λειτουργού.

«Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, τρεις γενναίοι εφέτες και ένας εισαγγελέας γνωστός για το σθένος και την κατάρτισή του αποφάσισαν έστω και καθυστερημένα να διορθώσουν εγκληματικά λάθη συναδέλφων τους», είπε στην «Κ» ο κ. Μαντζουράνης και πρόσθεσε ότι «επιτέλους ενεργοποιούνται τα αντισώματα της υγιούς Δικαιοσύνης κατά της πολύπλευρης επίθεσης με στόχο τη χειραγώγηση της συνείδησης και της κρίσης των δικαστών».Ευα Καραμανωλη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή