Ψύχραιμοι οι κάτοικοι στη Σκόπελο

Ψύχραιμοι οι κάτοικοι στη Σκόπελο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ψυχραιμία αντιμετώπισαν την προχθεσινή «εορταστική επίσκεψη» των 5,4 Ρίχτερ του Εγκέλαδου οι κάτοικοι της Σκοπέλου.

Οπως δηλώνει στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Γεώργιος Πατσής, «ούτε βγήκαν οι κάτοικοι έξω από τα σπίτια ούτε ανησύχησαν ιδιαίτερα», ενώ έως χθες το μεσημέρι «δεν είχαν ζητήσει από τη Νομαρχία να ελέγξει κατοικίες και κτίρια».

Κατά τα άλλα, ομαλά δείχνει να εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία, σύμφωνα με τη σεισμολόγο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεωργία Πανοπούλου. Την προχθεσινή δόνηση ακολούθησε πλήθος μετασεισμών κατά τη διάρκεια της νύχτας, με ισχυρότερο έναν μεγέθους 4 Ρίχτερ που σημειώθηκε περί τις 00.30 ξημερώματα Παρασκευής.

Το φαινόμενο «δεν είναι ασυνήθιστο για τις Σποράδες, περιοχή που έχει δώσει σεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους», προσθέτει. Ωστόσο, παρόλο που το πρώτο 24ωρο μετά τη δόνηση «εξελίσσεται ομαλά», κατά τον γεωλόγο – ερευνητή του Γεωδυναμικού, Θανάση Γκανά, «θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη για μία – δύο ημέρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή