ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΛΑΣΤΑ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ

Βρέθηκαν σε Βόλο – Λάρισα, «εισαγωγή» από Βουλγαρία

Αλλο ένα κρούσμα κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε προ ημερών στα ΕΛ. ΤΑ. Δομοκού, αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα χθες σε Λάρισα και Βόλο, με δράστες τρεις Βούλγαρους υπηκόους. Οι δύο εκ των δραστών συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην πόλη της Λάρισας, έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι διέθεταν στην αγορά της πόλης πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, αγοράζοντας είδη ρουχισμού που κόστιζαν έως 30 ευρώ και εισπράττοντας τα ρέστα σε «κανονικά» χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν προμηθευτεί τα πλαστά χρήματα από συμπατριώτη τους στη Βουλγαρία. Στην κατοχή των δύο βρέθηκε ακόμα μια πλαστή άδεια οδήγησης. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.

ΔΙΚΗ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

Κατέθεσαν Πάγκαλος-Κουβέλης

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για την υπόθεση κακοδιαχείρισης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Χθες εξετάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης των πρώην πρυτάνεων Δημ. Κώνστα και Αιμίλιου Μεταξόπουλου, οι βουλευτές Θ. Πάγκαλος και Φ. Κουβέλης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα των εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών, δηλώνοντας ότι αποκλείουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση των κατηγορουμένων με οικονομικές ατασθαλίες. Στο εδώλιο κάθονται και δύο αντιπρυτάνεις του Παντείου, καθώς και άλλοι πανεπιστημιακοί, υπάλληλοι και προμηθευτές του Πανεπιστημίου. Η δίκη αφορά την κατασπατάληση 8 εκατομμυρίων ευρώ από την περιουσία του ιδρύματος από το 1992 έως το 1998. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι ώρες απαγόρευσης

Εκτός του διαστήματος 07.00 – 10.30 το πρωί, όπως ίσχυε και κατά την προηγούμενη χρονιά, θα επιτρέπεται η τροφοδοσία των super market και των υπεραγορών λιανικού εμπορίου (πολυκαταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων) στο κέντρο της πόλης της Αθήνας από μεγάλα φορτηγά (ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου). Αυτό ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες στο ΥΠΕΧΩΔΕ και η οποία προωθείται για υπογραφή στα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ίδιες απαγορεύσεις ισχύουν για τη λεωφόρο Μεσογείων και τις περιμετρικές οδούς του εσωτερικού δακτυλίου.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ 90ΧΡΟΝΟΥ

«Είδα μια σκιά και πυροβόλησα»

Με τον περιοριστικό όρο να παραμένει στο χωριό του και να μη φύγει από αυτό, εκτός και αν συντρέχουν λόγοι υγείας, αφέθηκε ελεύθερος χθες ο 90χρονος, που τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης πυροβόλησε και τραυμάτισε 25χρονο Μολδαβό, μέσα στο σπίτι του, στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου Χανίων. Είχε προηγηθεί η απολογία του στην ανακρίτρια, όπου ο ηλικιωμένος υποστήριξε ότι μέσα στον ύπνο του είδε μια σκιά και πυροβόλησε για εκφοβισμό, χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για τον 25χρονο, ο οποίος δούλευε στα κτήματά του.

ΕΠΕΣΑΝ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Επιμνημόσυνες δεήσεις

Επιμνημόσυνες δεήσεις θα τελεσθούν αύριο για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που χάθηκε εν ώρα υπηρεσίας. Στις 10.45 π. μ. στη συμβολή των οδών Καρπάθου και Θήρας στην Κηφισιά, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, που δολοφονήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2004 έξω από την οικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου. Στις 11 π. μ. θα τελεσθεί η δεύτερη επιμνημόσυνη δέηση στην Τρυγόνα Τρικάλων, στη μνήμη των αρχιφυλάκων Δημήτρη Κώτση και Κώστα Βλαχοπάνου, οι οποίοι σκοτώθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου 2005, κατά τη διάρκεια της απόδρασης του μεταγόμενου Ρώσου κακοποιού Μαξίμ Ζελίν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή