Εκρηκτικό κλίμα κατά την ορκωμοσία

Εκρηκτικό κλίμα κατά την ορκωμοσία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αποχώρηση των μελών της αντιπολίτευσης στιγματίστηκε η ημέρα της ορκωμοσίας των μελών των νομαρχιακών συμβουλίων Αθηνών και Πειραιά. Οι αποχωρήσαντες κατήγγειλαν την υπερνομάρχη Αθηνών – Πειραιά κ. Φώφη Γεννηματά γα απαράδεκτη συμπεριφορά που, όπως είπαν «κατέλυσε τις αρχές της δημοκρατίας και προσέβαλε τον ανεξάρτητο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Οσοι παραβρέθηκαν στην τελετή, χθες το πρωί στο Πολεμικό Μουσείο, δηλώνουν ότι η κ. Γεννηματά, συνοδευόμενη από το νομάρχη Πειραιά κ. Γιαν. Μίχα και τον νομάρχη Αθηνών κ. Γιαν. Σγουρό, κατέφθασε με καθυστέρηση μιας ώρας. Στη συνέχεια μίλησε για τα 12 χρόνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, προβάλλοντας παράλληλα ένα μικρό φιλμ στο οποίο δεν συμπεριλαμβανόταν η τετραετία του αείμνηστου Θεόδ. Κατριβάνου. «Και σε ένα πλάνο που παρουσιαζόταν ο Κατριβάνος», λέει ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά κ. Σ. Σπυρίδων, «ήταν εκείνο που χαιρετούσε την κ. Γεννηματά». Οταν όμως η κ. Γεννηματά από το βήμα είπε ότι «τώρα θα αποδείξουμε σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν ότι έκαναν λάθος», οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, υπερασπιζόμενοι με αυτόν τον τρόπο -όπως δήλωσαν στην «Κ»- τον ανεξάρτητο θεσμό της αυτοδιοίκησης. Να σημειωθεί ότι σε κανέναν εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης ( Ν.Δ., ΚΚΕ και ΣΥΝ) δεν δόθηκε βήμα ούτε καν για έναν τυπικό χαιρετισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή