Η εγκληματικότητα στη Μακεδονία

Η εγκληματικότητα στη Μακεδονία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αριθμό ατόμων που ισοδυναμεί με τον πληθυσμό ενός χωριού συνέλαβαν αστυνομικοί για υποθέσεις ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρατηρήθηκε το 2006 αύξηση της εγκληματικότητας.

Από στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης-Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκύπτει αύξηση των ληστειών σε ποσοστό 125%, αύξηση (7%) στις κλοπές οχημάτων, ενώ παρατηρήθηκε μικρή μείωση (11%) στις υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών. Η Γενική Αστυνομική Διέυθυνση Θεσσαλονίκης αντίστοιχα ανακοίνωσε μείωση των ληστειών σε ποσοστό 6,73%, αύξηση του ποσοστού εξιχνιάσεων ληστειών που έφτασε στο 53,09% και μείωση κατά 9,09% στις κλοπές και διαρρήξεις.

Οσον αφορά τα ναρκωτικά η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ασχολήθηκε με 941 υποθέσεις, συνελήφθησαν 1.286 άτομα από τα οποία 366 κατηγορήθηκαν για εμπορία. Συγκριτικά με το 2005 οι θάνατοι από ναρκωτικά ήταν λιγότεροι.

Επίσης από στοιχεία της Τροχαίας προκύπτει ότι το 2006 στον νομό Θεσσαλονίκης έχασαν την ζωή τους 111 άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά 271.

Ο τομέας της λαθρομετανάστευσης εμφάνισε τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης στον νομό, καθώς συνελήφθησαν 79 διακινητές και 4.689 λαθρομετανάστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή