Οξεία απάντηση συνδικαλιστών ΕΛ.ΑΣ. για τη νέα εγκύκλιο

Οξεία απάντηση συνδικαλιστών ΕΛ.ΑΣ. για τη νέα εγκύκλιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να αναθεωρήσει τυχόν σχέδια περιστολής των δημοκρατικών κατακτήσεων των Ελλήνων αστυνομικών και να σκύψει πραγματικά στα προβλήματα που τους απασχολούν», καλεί την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με αφορμή τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου προς συνδικαλιστές, που συντάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι συνδικαλιστές απάντησαν χθες με μια ανακοίνωση σε ιδιαίτερα οξείς τόνους, δείγμα της ρήξης που έχει επέλθει -μετά ένα μεσοδιάστημα «μέλιτος»- στις σχέσεις τους με πολιτική και φυσική ηγεσία. Τις καλές εποχές αναπολούν οι συνδικαλιστές, κατηγορώντας ουσιαστικά την ηγεσία για καιροσκοπισμό: «Αντί το αρχηγείο να αναλάβει τις δικές του ευθύνες, αποσιωπά το γεγονός ότι κάποτε τα στελέχη του μειδιούσαν, είτε χάιδευαν τους συνδικαλιστές, επειδή βολεύονταν από τις «παρεμβολές” τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για τις συχνές εμφανίσεις συνδικαλιστών στα ΜΜΕ, επισημαίνουν ότι συχνά αυτές καλύπτουν το κενό ενημέρωσης που υπάρχει για φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας από την πλευρά του αρχηγείου.

Επιπλέον, η ΠΟΑΣΥ κάνει λόγο για χρόνια κακοδαιμονία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν οφείλεται στους συνδικαλιστές, αλλά έχει βαθύτερα αίτια, μιλά για αδυναμία της εκάστοτε διοίκησης, για ελλείψεις στους απαιτούμενους πόρους και στα αναγκαία μέσα, προκειμένου η αστυνομία να καταστεί αποτελεσματική, ενώ «επιστρέφει ως κοινές συκοφαντίες» χαρακτηρισμούς όπως «συνδιοίκηση» και «καθεστώς αυτοδέσμευσης».

Τέλος, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και του ανοίγματος που έγινε μέσα από αυτές για μια νέα σχέση των αστυνομικών με την κοινωνία, «ώστε να καταστεί ξανά ο αστυνομικός περίγελως», προσπάθεια στην οποία η ΠΟΑΣΥ δηλώνει ότι θα αντισταθεί σθεναρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή