Για τον γρίφο Αλεξ μίλησε ο Αλέν Ρεμί

Για τον γρίφο Αλεξ μίλησε ο Αλέν Ρεμί

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εντυπωσιασμένος από τις ενέργειες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση εξαφάνισης του Αλεξ δήλωσε ο Βέλγος ειδικός Αλέν Ρεμί, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τη Βέροια και συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, αλλά και με τη μητέρα του Αλεξ, Νατέλα Ιτσουάιντσε. Ο κ. Ρεμί, προϊστάμενος της Ειδικής Ομάδας Καταπολέμησης Εγκλημάτων κατά Ανηλίκων της Ιντερπόλ, βρέθηκε στη Βέροια στο πλαίσιο του σεμιναρίου της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο η υπόθεση Αλεξ εξετάστηκε ως «περιπτωσιολογική σπουδή».

Σε συνάντηση εργασίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ο Βέλγος, ειδικός στις εξαφανίσεις παιδιών, ενημερώθηκε λεπτομερώς για την υπόθεση και εξέτασε μαζί με δέκα ανώτερους αξιωματικούς της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης σημείο προς σημείο όλα τα στοιχεία της. «Ως τώρα δεν έχω βγάλει κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Εξάλλου η έρευνα συνεχίζεται, η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Εντυπωσιάστηκα, βάσει των όσων μου είπαν οι Ελληνες συνάδελφοι για το έργο που έχουν κάνει. Δυστυχώς, ο Αλεξ δεν έχει βρεθεί ακόμη. Συμφωνήσαμε, ωστόσο, να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την ΕΛ.ΑΣ., να ανταλλάσσουμε ιδέες, απόψεις και πληροφορίες. Κάποια στιγμή στο μέλλον, αν προκύψει η ανάγκη, θα είμαι στη διάθεσή τους σε ό,τι χρειαστεί». Ο κύριος Ρεμί απάντησε πως δεν έχει έρθει στην Ελλάδα για να κρίνει κανέναν όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την άποψη ότι δεν έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. όσα έπρεπε. «Οι Ελληνες συνάδελφοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ηταν πολύ δύσκολη υπόθεση και έπρεπε να εξετάσουν πολλές παραμέτρους. Αν υπάρχει πιθανότητα να λυθεί αυτή η υπόθεση θα λυθεί από τους Ελληνες αστυνομικούς».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Αλεξ, κ. Πυθαγόρας Ιερόπουλος, δήλωσε, πάντως, ότι ο κ. Ρεμί θα ασχοληθεί με την υπόθεση στα υπηρεσιακά του πλαίσια: «Η χείρα βοηθείας που ζητάμε στην έρευνα βασίζεται, εκτός της νομοθεσίας περί Αστυνομίας, και στην Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Ασκηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, πράγμα που αναγνώρισε ο κ. Ρεμί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή