«Αργοπορημένος μετασεισμός» τα 5,3 Ρίχτερ στην Τριχωνίδα

«Αργοπορημένος μετασεισμός» τα 5,3 Ρίχτερ στην Τριχωνίδα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας σεισμός προερχόμενος από τα ρήγματα της Τριχωνίδας έσπειρε και πάλι τον πανικό στην Αιτωλοακαρνανία. Η ισχυρή δόνηση προήλθε από το ίδιο επίκεντρο με τους σεισμούς του Απριλίου, ωστόσο δεν προκάλεσε ζημιές. Οι σεισμολόγοι πιστεύουν ότι πρόκειται για καθυστερημένο μετασεισμό, που δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, έγινε στις 14.50 χθες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση προερχόταν από απόσταση 200 χλμ. δυτικά της Αθήνας, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται στο ανατολικό τμήμα της λίμνης Τριχωνίδας.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο σεισμολόγος στο Γεωδυναμικό κ. Φάνης Χάλαρης, ακολούθησαν δύο σεισμοί κάτω των 4 Ρίχτερ στις 5 το απόγευμα, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ η ακολουθία έδειχνε να εξελίσσεται ομαλά.

Η ίδια περιοχή στις 10-12 Απριλίου παρουσίασε έντονη σεισμική δραστηριότητα, με τον ισχυρότερο σεισμό να φθάνει τα 5,4 Ρίχτερ. «Εκτιμώ ότι πρόκειται για καθυστερημένο μετασεισμό της σεισμικής δραστηριότητας του Απριλίου», λέει στην «Κ» ο γεωλόγος-ερευνητής στο Γεωδυναμικό, κ. Θαν. Γκανάς. «Φαίνεται ότι οι τάσεις στην περιοχή δεν έχουν ακόμα εκτονωθεί εντελώς. Το φαινόμενο είναι ασυνήθιστο, αλλά δεν φαίνεται να είναι ανησυχητικό». Οπως ανέφερε στην «Κ» ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θύμιος Σώκος, δεν αναφέρθηκαν ζημιές. «Ωστόσο ο κόσμος τρόμαξε, ιδιαίτερα στο Αγρίνιο, λόγω των προηγούμενων σεισμών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή