Διεθνές συνέδριο για καρκίνο θυρεοειδούς

Διεθνές συνέδριο για καρκίνο θυρεοειδούς

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς, θα αναπτύξουν διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι επιστήμονες κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που θα διεξαχθεί από αύριο έως την ερχόμενη Κυριακή στα Φηρά της Σαντορίνης, στο συνεδριακό κέντρο Π. Νομικός.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Καρκίνος του Θυρεοειδούς και Περιβάλλον» που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και της Ευρωπαϊκής Θυρεοειδικής Εταιρείας, οι κορυφαίοι επιστήμονες θα κληθούν να απαντήσουν στο επίκαιρο ερώτημα, εάν η αύξηση της συχνότητας του καρκίνου του θυρεοειδούς οφείλεται στις εξελιγμένες διαγνωστικές μεθόδους ή στην υψηλότερη έκθεση του πληθυσμού στην ακτινοβολία. Επιπλέον, θα πάρουν θέση όσον αφορά την αναγκαιότητα ή μη αναπροσαρμογής των θεραπευτικών πρακτικών για την αντιμετώπιση των παιδιών και εφήβων ασθενών.

Ηφαιστειογενές περιβάλλον

Το συνέδριο θα «ανοίξει» με την ομιλία του, καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Χρ. Ντούμα για τις συνέπειες της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, που συντάραξε γεωγραφικά όλη την περιοχή. Μέρος του συνεδρίου είναι αφιερωμένο σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ραδιενέργεια, το ιώδιο, το σελήνιο αλλά και το ηφαιστιογενές υπέδαφος, που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδούς.

Ο καθηγητής ενδοκρινολογίας κ. Λεωνίδας Ντούντας, θα παρουσιάσει επιδημιολογική μελέτη ελέγχου των διαστάσεων και της μορφολογίας του θυρεοειδούς σε δείγμα πληθυσμού της Σαντορίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή