Εσκαψαν τους δρόμους για να βρει διέξοδο το νερό

Εσκαψαν τους δρόμους για να βρει διέξοδο το νερό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μπορεί η επανάληψη να θεωρείται μήτηρ μαθήσεως αλλά στην περίπτωση των επαναλαμβανόμενων πλημμυρών στην Περαία και στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης ο κανόνας διαψεύδεται παταγωδώς. Μια συνηθισμένη νεροποντή, όπως η χθεσινή στάθηκε και πάλι αρκετή να πλημμυρίσουν υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων, δρόμοι να μετατραπούν ξανά σε ποτάμια και αυλές ή αλάνες σε μικρές λιμνοθάλασσες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 60 κλήσεις για πλημμύρες από παράκτιες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Τα περισσότερα προβλήματα όπως ανέφερε ο ίδιος εντοπίζονται στα οδικά δίκτυα της Περαίας και του Καλοχωρίου ωστόσο στην ανατολική ακτή του Θερμαϊκού περισσότερες από 15 οικογένειες (και αρκετοί καταστηματάρχες) της Περαίας είδαν τα λασπόνερα να εισβάλλουν στα σπίτια και τις οικοσκευές τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά. Η δημοτική αρχή Θερμαϊκού απέδωσε χθες τα προβλήματα στα έργα που πραγματοποιεί στην περιοχή η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης αυτή την περίοδο αλλά η Περαία έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές στο παρελθόν «εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, κακοτεχνιών από εργολάβους κι ανθρώπινων παρεμβάσεων». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ Ι. Αλεξανδρή υπάρχουν ορισμένα ρέματα που δημιουργούν τα προβλήματα. Συνεργεία του Δήμου χρειάστηκε να σκάψουν δρόμους έτσι ώστε τα νερά να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα. Χαρακτηριστικό δείγμα κακοτεχνίας αλλά κι αδιαφορίας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι η κατασκευή των διαχωριστικών τσιμεντένιων διαζωμάτων στο 21ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας (είσοδος Περαίας) τα οποία αντικατέστησαν τα σιδερένια διαζώματα αλλά κανένας δεν προέβλεψε να υπάρχουν κενά με αποτέλεσμα χθες τα νερά της βροχής να σκεπάσουν το δρόμο, η στάθμη τους να ξεπεράσει το ένα μέτρο και να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες οδηγοί.

Στο Καλοχώρι τα λιμνάζοντα νερά σε κεντρικούς δρόμους είχαν αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δεκάδες οχήματα ενώ στη Βιομηχανική Περιοχή λόγω έλλειψης αποχετευτικού δικτύου πλημμύρισαν δεκάδες βιομηχανικοί και βιοτεχνικοί χώροι, αποθήκες εταιρειών μεταφορών και καταστράφηκαν εμπορεύματα και προϊόντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή