Εκβίαζαν επιχειρηματία με ένα «συμβόλαιο θανάτου»

Εκβίαζαν επιχειρηματία με ένα «συμβόλαιο θανάτου»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ανύπαρκτο «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος στελέχους γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας επιχείρησαν να… εξαργυρώσουν έναντι 30.000 ευρώ τα μέλη σπείρας εκβιαστών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφάλειας.

Οπως έγινε γνωστό, από τον Ιανουάριο του 2006 έως και πριν από λίγες ημέρες οι τρεις δράστες τηλεφωνούσαν στον 65χρονο επιχειρηματία απαιτώντας να τους καταβάλει 30.000 ευρώ προκειμένου να μην δολοφονήσουν τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι εμπνευστής της απάτης ήταν ένας από τους υπαλλήλους του θύματος και συγκεκριμένα ο οδηγός του, με τον οποίο όπως είναι επόμενο είχε καθημερινή επικοινωνία.

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η πρώτη απόπειρα σύλληψης των εκβιαστών έγινε στις αρχές Απριλίου. Τότε, ο επιχειρηματίας έπειτα από συνεννόηση με τις διωκτικές αρχές είχε συμφωνήσει να συναντηθεί μαζί τους σε περιοχή της Καισαριανής προκειμένου να τους καταβάλει 30.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Πιθανότατα όμως, λόγω της ιδιότητας του «εγκεφάλου» της σπείρας, που του εξασφάλιζε εσωτερική πληροφόρηση, οι τρεις δράστες δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού – παγίδα. Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικές έρευνες αλλά και οι υποψίες του 65χρονου οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας και τη σύλληψη των τριών εκβιαστών.

Χθες, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή