Εκρηκτικό κλίμα στο Ελληνικό για τα κάγκελα

Εκρηκτικό κλίμα στο Ελληνικό για τα κάγκελα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διελκυστίνδα με… κάγκελα χθες στην παραλιακή, καθώς δεν πέρασε ούτε μία ημέρα από τη λήξη της απεργίας του δημάρχου του Ελληνικού κ. Χρήστου Κορτζίδη και οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου από τη μια επιχείρησαν την επανατοποθέτησή τους, ενώ ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Παρέμβαση Αστυνομίας

Με παρέμβαση της Αστυνομίας οι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι σταμάτησαν την «ανόρθωσή» τους και έως αργά τη νύχτα επικρατούσε ησυχία. Χθες όμως συνέβησαν και άλλα γεγονότα που όξυναν τα πνεύματα. Συγκεκριμένα το κέντρο «Γαλάζιο», στο οποίο χθες το πρωί τα συνεργεία του δήμου θα έβαζαν λουκέτο… διεσώθη -τουλάχιστον προσωρινώς- με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, και μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

Ολα αυτά βεβαίως συμβαίνουν λίγες ημέρες από τότε, που ο δήμαρχος απέσπασε την υπόσχεση ότι οι συναρμόδιοι θα δώσουν απαντήσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες με τις περιφραγμένες παραλίες και τους παράνομους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.

Ο κ. Κορτζίδης μιλώντας στην «Κ»   σχολίασε την απόφαση του Πρωτοδικείου, εκφράζοντας την απορία του για τον τρόπο που αυτή ελήφθη, χωρίς ουδέποτε να προηγηθεί ακρόαση του δήμου.

Κατά τα άλλα ο κ. Κορτζίδης κρίνει την απεργία πείνας του ως απολύτως επιτυχή, και τούτο γιατί «ήδη από την Κυριακή 10 Ιουνίου μετετράπη η ιδιωτική πλάζ του Αγίου Κοσμά σε ελεύθερη δημοτική ακτή».

Εθελοντές

Μάλιστα χθες, ομάδα εθελοντών του δήμου άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες, προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος που κατέβαινε είτε για κολύμπι είτε για περίπατο. «Οι προσπάθειες», λέει ο δήμαρχος «θα συνεχιστούν με συστηματικό καθάρισμα της παραλίας».

Τέλος, αναμένεται και η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το οποίο θα εξετάσει τη νομιμότητα των συμβάσεων παραχώρησης των εκτάσεων της παραλίας σε ιδιώτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή