Οι αντιεξουσιαστές χτυπούν με κατσαρόλα

Οι αντιεξουσιαστές χτυπούν με κατσαρόλα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εκρηκτικός μηχανισμός παρόμοιος με αυτόν που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι τον περασμένο Ιανουάριο στη ΔΟΥ Αργυρούπολης χρησιμοποιήθηκε στη βομβιστική ενέργεια της περασμένης Κυριακής στην υπό ανέγερση φυλακή της Νιγρίτας Σερρών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές αξιοποιώντας τα υπολείμματα του μηχανισμού που συγκέντρωσαν από το χώρο του κτιρίου που προορίζεται για τη διοίκηση των φυλακών. Οι αστυνομικοί κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι οι άγνωστοι δράστες μετέφεραν και τοποθέτησαν στο άδειο κτίριο τον εκρηκτικό μηχανισμό (πιθανόν ωρολογιακό) μέσα σε μια κατσαρόλα ή χύτρα. Σε τέτοιο σκεύος είχε τοποθετηθεί και ο μηχανισμός που εξερράγη το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου 2007 στη ΔΟΥ Αργυρούπολης. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει μια οργάνωση που εμφανίστηκε για πρώτη φορά.

Αγνωστος είχε τηλεφωνήσει σε απογευματινή εφημερίδα πριν από την έκρηξη προειδοποιώντας γι’ αυτήν κι αναλαμβάνοντας την ευθύνη για λογαριασμό της «Ενοπλης Επαναστατικής Δράσης». Η Αστυνομία δεν αποκλείει να πρόκειται για «περιφερειακό χτύπημα» της ίδιας οργάνωσης. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στη νεοανεγειρόμενη φυλακή δεν ήταν… ερασιτεχνικός αλλά μεγάλης ισχύος, αποτελούμενος από ζελατοδυναμίτιδα. Η έκρηξη άνοιξε τρύπα στην τσιμεντένια πλάκα, κατέρρευσε τοίχος και η ψευδοροφή του κτίσματος. Οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο χώρο όπου φυλάσσονταν τα ηλεκτρολογικά υλικά των τεχνιτών αφού την προηγούμενη ημέρα έκοψαν τα καλώδια ενός υποτυπώδους συναγερμού που υπήρχε στο εργοτάξιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή