ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ 3,067 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ 4 ΤΑΜΕΙΑ

Στη Βουλή η ρύθμιση για τους τόκους του ομολόγου

Το ποσό των 3,067 εκατ. ευρώ, ως αναλογούντες τόκους και με τη μορφή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, θα καταβάλει το Δημόσιο στα τέσσερα ταμεία που αγόρασαν το δομημένο ομόλογο από την J.P. Morgan, όπως προβλέπει σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Στην τροπολογία καθίσταται σαφές ότι παρά την καταβολή του ποσού αυτού από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα ταμεία, εάν επιθυμούν, μπορούν να κινηθούν νομικά κατά οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στην υπόθεση. Σύμφωνα με την τροπολογία, η ενίσχυση των 3,067 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί με τους τόκους των 280 εκατ. ευρώ για την περίοδο από 22 Φεβρουαρίου έως 15 Ιουνίου και κατανέμεται ως εξής: ΤΕΑΔΥ 1.095.629,42 ευρώ, ΤΕΑΠΟΚΑ 876.503,54 ευρώ, ΤΕΑΥΦΕ 602.596,18 ευρώ και ΤΑΣΕΥΠ 493.033,24 ευρώ. Εν τω μεταξύ χθες συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα κ. Αντ. Λιόγα έδωσε ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης. Τέλος, πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της διαχρονικής διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛ.ΑΣ.

Πυροβόλησε στον αέρα

Ενα ακόμα επεισόδιο άσκοπου πυροβολισμού με αρνητικό πρωταγωνιστή αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας κατεγράφη χθες τα ξημερώματα στην περιοχή των Μεγάρων. Οπως έγινε γνωστό, ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας της περιοχής, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού του με υφιστάμενο αστυνομικό που υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία τράβηξε το υπηρεσιακό του πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά στον αέρα. Αξιωματικοί της Ασφάλειας Μεγάρων ανέφεραν ότι τη στιγμή του συμβάντος, ο διοικητής του τμήματος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης καθώς νωρίτερα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε ταβέρνα της περιοχής όπου διασκέδαζε. Σύμφωνα με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του διοικητή.

ΑΠΟΦΑΣΗ Α.Π. ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Κριτική για την ψηφοφορία

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους, με την από τηλεφώνου παροχή ψήφου είναι ελαττωματική, για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επαναληφθεί η συζήτηση κατά το αρ. 307 Κ. Πολ. Δικ. με παρόντες όλους τους δικαστικούς» επεσήμανε χθες ο τ. αρεοπαγίτης και τ. πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Κ. Βαλμαντώνης, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος που έχει δημιουργηθεί. Οπως διευκρινίζει «η ψήφος των δικαστών δεν είναι μόνο ένα ναι ή όχι, αλλά μέσα σε μια διάσκεψη αναπτύσσονται απόψεις, διαφωτίζεται ο ένας από τον άλλον επί των νομικών επιχειρημάτων και διαμορφώνεται τελικώς η κρίση του δικαστηρίου». Ανάλογη θέση διατύπωσε και η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες, το διοικ. συμβούλιο της οποίας θεωρεί ότι «η ψήφος από τηλεφώνου συνιστά κατάφωρη παραβίαση βασικών συνταγματικών αρχών και εγγυήσεων δίκαιης δίκης». Η διάσκεψη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελεί τον χώρο διαμόρφωσης της τελικής δικανικής πεποίθησης κάθε μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου, η οποία αποτυπώνεται στην απόφασή του.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Γιορτή του Πατέρα αύριο, 17 Ιουνίου, και ο Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, από τις 12 έως τις 2 μ.μ. αύριο, στη στάση μετρό «Σύνταγμα», μέλη του Συλλόγου θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Στις 8 μ.μ. αύριο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία των βιβλιοπωλών Β. Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Πατέρας-Παιδί». Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο, σε συνεργασία με το ΤΕΙ, στην Καβάλα και στην έκθεση βιβλίου της Καρδίτσας σε συνεργασία με τον δήμο.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Από εκπαιδευτικό όμιλο

Είκοσι υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές και 20 θέσεις εργασίας προσφέρονται από τον εκπαιδευτικό όμιλο OPION – IdEF σε συνεργασία με το γαλλικό πανεπιστήμιο Paris 13 (όπου θα γίνουν τα μεταπτυχιακά) και 15 γαλλικές εταιρείες (προσφέρουν τις θέσεις εργασίας). Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν με γραπτές εξετάσεις, οι οποίες γίνονται σήμερα, και κατόπιν με συνέντευξη από τους εκπροσώπους των εταιρειών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή