Αγρια συμμορία με 30 ληστείες τραπεζών

Αγρια συμμορία με 30 ληστείες τραπεζών

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια από τις πιο δραστήριες ομάδες κακοποιών, με 28 συνολικά ληστείες σε βάρος τραπεζών και ταχυδρομικών ταμιευτηρίων την τελευταία τριετία και συνολική λεία που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ εξάρθρωσε το τμήμα εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Ηδη συνελήφθησαν 5 άτομα, ενώ ζήτημα χρόνου θεωρείται η σύλληψη και των υπολοίπων 5 μελών της σπείρας.

Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών προκύπτει ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν 20 ληστείες σε βάρος τραπεζών, 5 ληστείες σε βάρος υποκαταστημάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τρεις σε βάρος καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. «Εγκέφαλος» της σπείρας ένας γνώριμος της αστυνομίας, ο οποίος τη δεκαετία του ’90 είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες σε βάρος τραπεζών.

Ρόλο «κλειδί» είχε μία γυναίκα, η οποία παρακολουθούσε τις κινήσεις υπαλλήλων και πελατών και ειδοποιούσε τους συνεργούς της να εισβάλλουν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν: δύο αυτόματα υποπολυβόλα τύπου Scorpion, χειροβομβίδες, περίστροφα και επαναληπτικές καραμπίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή