Διαψεύδουν τα περί πιέσεων δικαστών για τη ΔΕΚΑ A.E.

Διαψεύδουν τα περί πιέσεων δικαστών για τη ΔΕΚΑ A.E.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι δεν ασκήθηκαν πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς που κληρώθηκαν να εκδικάσουν την υπόθεση της ΔΕΚΑ. Η δικαστική ένωση αναφέρεται σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία οι δικαστές που κληρώθηκαν για τη δίκη της ΔΕΚΑ κλήθηκαν και πιέσθηκαν από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ρωμ. Κεδίκογλου να «συμμορφωθούν» κατά τη διαμόρφωση της δικαιοδοτικής τους κρίσης με τη σχετική αναιρετική απόφαση.

Σε ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Δημ. Κυριτσάκης, αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, και ο κ. Χαρ. Αθανασίου, πρόεδρος Εφετών, επισημαίνεται ότι «όπως κατηγορηματικά μάς διαβεβαίωσαν οι εν λόγω συνάδελφοι, ουδέποτε έλαβε χώρα μια τέτοια συνάντηση και ουδείς ποτέ συζήτησε μαζί τους για την υπόθεση αυτή». Σημειώνουν, καταλήγοντας, ότι «κάθε περί του αντιθέτου πληροφορία είναι ανακριβής και αποβλέπει στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο».

«Γιατί σιωπούν;»

Ο βουλευτής κ. Μιχ. Καρχιμάκης, πάντως, εμμένοντας στη θέση περί προσπάθειας επηρεασμού της κρίσης δικαστών, υποστήριξε χθες ότι «το γεγονός είναι υπαρκτό», ενώ όπως αναφέρει «προκαλεί εντύπωση αυτή η αντίδραση 15 ημέρες μετά την ερώτηση, όταν διαπιστώνεται ότι το διάστημα αυτό σιωπούν τόσο ο κ. Κεδίκογλου όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης που πολλές φορές σπεύδει να δώσει απάντηση πριν να λήξει η προθεσμία της ερώτησης».

Η πολυσυζητημένη υπόθεση της ΔΕΚΑ Α.Ε. υπενθυμίζεται ότι εκδικάζεται και πάλι στο Εφετείο στις 25 Ιουνίου, με κατηγορούμενους έξι πρόσωπα (τον τότε πρόεδρο της ΔΕΚΑ κ. Ιωαν. Κουσουλάκο και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Γ. Νώτη, Α. Σάγο, Μ. Παπαδονικολάκη, Γ. Καλλία και Π. Μαρκόπουλο).

Πρόεδρος και μέλη διώκονται για κακούργημα και συγκεκριμένα για απιστία κατά του Δημοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή