Το παιδιατρικό- ογκολογικό νοσοκομείο

Το παιδιατρικό- ογκολογικό νοσοκομείο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την υλοποίηση του Παιδιατρικού -Ογκολογικού Νοσοκομείου που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, εγκαινιάζοντας δύο ανακαινισμένες κλινικές στο πλαίσιο αναβάθμισης των νοσοκομείων, ενώ παρέστη στην τελετή παράδοσης δύο ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ-δωρεά ιδιωτών. Πρόκειται για την πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου που ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» και την Καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Στον εκσυγχρονισμό του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου εντάσσονται και η ίδρυση νέας μονάδος μεσογειακής αναιμίας, καθώς και η επέκταση και ανάπλαση του παιδοογκολογικού τμήματος τα οποία θα υλοποιηθούν κατόπιν δωρεάς ύψους 1.800.000 ευρώ στο Ιπποκράτειο από το Ιδρυμα Σταύρου Νιάρχου. «Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του υπουργείου Υγείας, προωθούνται τα κέντρα υγείας αστικού τύπου, ενώ παράλληλα ενισχύονται τα νοσοκομεία με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος. Δέχθηκε όμως τη διαμαρτυρία εργαζομένων του Ιπποκρατείου (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κ.ά.) που εισέβαλαν στα εγκαίνια με πανό και συνθήματα για να διεκδικήσουν «χρήματα για την υγεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή