Υπερκατανάλωση και στο νερό

Υπερκατανάλωση και στο νερό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ και στην κατανάλωση νερού έφερε ο καύσωνας στην πρωτεύουσα. Τις τελευταίες εννέα ημέρες η κατανάλωση νερού έχει ξεπεράσει τα 1,3 εκατομμύρια κυβικά την ημέρα, ενώ χθες έφθασε τα 1,4 εκατομμύρια κυβικά νερού. Τα συνολικά αποθέματα υπερεπαρκούν, αφού ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα, ωστόσο οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ ελπίζουν ότι η πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και η έναρξη των πρώτων θερινών αδειών τις επόμενες ημέρες θα οδηγήσει και σε πτώση της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, χθες (από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης) η κατανάλωση νερού έφθασε τα 1.442.000 m3 νερού (200.000 m3 περισσότερα από πέρσι), σημειώνοντας νέο ρεκόρ κατανάλωσης. «Πάντα στις ημέρες που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες ανεβαίνει η κατανάλωση νερού», λέει στην «Κ» ο γενικός διευθυντής Μεγάλων Εργων της ΕΥΔΑΠ, κ. Νίκος Τσούκας. «Το ασυνήθιστο στη συγκεκριμένη περίοδο είναι ότι η υψηλή κατανάλωση συνεχίζεται αμείωτη επί εννέα ημέρες».

Οπως επισημαίνουν βέβαια οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ, τα νέα ρεκόρ κατανάλωσης νερού δεν οφείλονται μόνο στην πολύ αυξημένη ζήτηση, αλλά και στην επέκταση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ (δηλαδή την αύξηση των καταναλωτών) τα τελευταία χρόνια. Τα αποθέματα νερού θεωρούνται ότι είναι επαρκή: 1.018.000. 000m3 χθες, έναντι 1.347.000.000 m3 πέρσι και μόλις 180.800. 000m3 το 1993, έτος με τα σημαντικότερα προβλήματα λειψυδρίας.

Ωστόσο η ΕΥΔΑΠ ελπίζει ότι στις επόμενες δύο ημέρες η κατανάλωση θα μειωθεί όπως άλλωστε σημειώνει ο κ. Τσούκας, «το ότι δεν αντιμετωπίζουμε σήμερα πρόβλημα αποθεμάτων δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδεύουμε αλόγιστα το νερό. Εξάλλου φέτος δεν είχαμε πολλές βροχές και επιπλέον δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι υδρολογικά η επόμενη χρονιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή