Καύσωνας-φωτιές άναψαν κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ

Καύσωνας-φωτιές άναψαν κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φλόγες που, μετά τον καύσωνα, εξακολουθούν να κατακαίουν πολλές περιοχές της χώρας, «φούντωσαν» χθες και την αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος ενημέρωσε, χθες το πρωί, τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για τις συνέπειες από τον πύρινο κλοιό και τον καύσωνα και αφού εξέφρασε τη λύπη της πολιτείας για τα θύματα, προχώρησε σε σύγκριση της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού με την εποχή του ΠΑΣΟΚ. Λίγη ώρα αργότερα, η Χαριλάου Τρικούπη ανταπέδιδε τα πυρά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επιχειρησιακή απαξίωση του πυροσβεστικού σώματος.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε χθες, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, το πρωτόγνωρο των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν. «Αποτελεί μοναδικό φαινόμενο» επεσήμανε. Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε «όσα ενδεχομένως θα μπορούσαν να γίνουν», υπενθυμίζοντας πάντως τους χιλιάδες νεκρούς από τον καύσωνα του 1987. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την κρίση με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, διαμηνύοντας σε όλους να υπερβάλουν εαυτόν για την προστασία των Ελλήνων πολιτών. Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος εξαπέλυσε βολές για το ΠΑΣΟΚ, για την κατάσταση που κληροδότησε στη ΔΕΗ, την πυρόσβεση, την πολιτική προστασία. «Ο πολίτης έζησε χρόνια μία διαλυμένη μηχανή, έζησε στιγμές ανευθυνότητας… αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις αυτές όσο καλύτερα γίνεται» κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο κ. Πρ. Παυλόπουλος πληροφορήθηκε τη διακοπή ηλεκτροδότησης στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της βλάβης.

Σφοδρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παυλόπουλο. Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων, ενώ αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού (4.000 θέσεις) και μέσων στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικού σώματος αλλά και σε κομματικά κριτήρια που κυριάρχησαν ως προς τη χρηματοδότηση δήμων και νομαρχιών για τον καθαρισμό των δασών και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Από την πλευρά του, ο κ. Πέτρος Ευθυμίου επικαλέστηκε δηλώσεις, λίγο μετά τις εκλογές του 2004, του τότε υπουργού Δημ. Τάξεως Γ. Βουλγαράκη αλλά και του νυν γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Π. Φούρλα για το αξιόμαχο του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέσα σε όλα αυτά, μία εγκύκλιος που εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ, κατ’ εντολήν του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου, καλούσε τη νεολαία, τα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος να αναλάβουν εθελοντικές πρωτοβουλίες ανακούφισης των πληγέντων.

«Ζούμε ένα παρατεταμένο εθνικό έγκλημα, το οποίο συνεχίζεται επί πολλά χρόνια κάθε καλοκαίρι» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέκος Αλαβάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή