ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη εντός του θέρους

Εντός του θέρους θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη το παράρτημα αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με τμήματα ανάλογα με αυτά της μητροπολιτικής υπηρεσίας. Πρόκειται για μια αστυνομική υποδιεύθυνση η οποία, όπως ανακοίνωσε χθες στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, θα είναι υφισταμένη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) που εδρεύει στην Αθήνα. Οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη στελέχωση της υποδιεύθυνσης Θεσσαλονίκης της ΔΑΕΕΒ έχουν ήδη προχωρήσει και μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η λειτουργία της, διευκρίνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στο περιθώριο επισκέψεων-επιθεωρήσεων που πραγματοποιεί σε αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων με τους προϊσταμένους αστυνομικών υπηρεσιών όπου εξετάστηκαν θέματα αστυνόμευσης στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Δημοσχάκης ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση όλων των ΕΔΕ που διενεργούνται για την εμπλοκή αστυνομικών σε υποθέσεις διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος. «Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά τα οποία όμως δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, ενώ προκαλούν προβλήματα στον θεσμό και στον οργανισμό», ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΘΙΜΟΥ

Το ΣτΕ την έκρινε νόμιμη

Νόμιμη έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την προ τριετίας μετάθεση του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Ανθιμου στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Σε διάσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, η ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, υπό τον πρόεδρό της κ. Γ. Παναγιωτόπουλο, απέρριψε κατά πλειοψηφία τις προσφυγές που είχαν καταθέσει ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η μετάθεση του κ. Ανθιμου. Ειδικότερα, με τις προσφυγές τους ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οποία μετατέθηκε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ανήλικοι με συμπτώματα στέρησης

Τέσσερις ανήλικοι παρακολουθούνται με συμπτώματα εξάρτησης από το Διαδίκτυο, ενώ υπολογίζεται ότι το 18,2% των 15χρονων παιδιών στην Αττική παρουσιάζει περιοδικά προβλήματα που σχετίζονται με την κατάχρηση του Ιντερνετ. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Κόμβο Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο «Saferinternet», τα στοιχεία αυτά (που προέρχονται από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών) υποδηλώνουν ότι το πρόβλημα του εθισμού στο Ιντερνετ αγγίζει πλέον και τα Ελληνόπουλα. Οπως ενημερώνουν, μεταξύ των προειδοποιητικών ενδείξεων για τον εθισμό στον κυβερνοχώρο είναι: η αίσθηση ευφορίας όση ώρα βρισκόμαστε στον υπολογιστή, η αδυναμία να σταματήσουμε τη δραστηριότητα, η παραμέληση οικογένειας φίλων κ.ά.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

Ζητούσαν την απελευθέρωση των «τριών»

Περί τους εξήντα αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν χθες στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου και αξίωσαν την απελευθέρωση των τριών συντρόφων τους, που κατηγορούνται πως είχαν τοποθετήσει γκαζάκια σε αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο δήμαρχος Διονύσης Χατζιδάκης είχε φροντίσει να μην υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή, ενώ η αστυνομία κατόρθωσε να μη διακοπεί για πολύ η κυκλοφορία στην Παραλιακή.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Δικαιολογητικά από τη Δευτέρα

Από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως και την Τρίτη 10 Ιουλίου (8.30 π.μ. – 2 μ.μ.) πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους όσοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων αποσπασμένων στο εξωτερικό και επιθυμούν να λάβουν μέρος στις ειδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή