Χάος σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλονίκη

Χάος σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλονίκη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αδιευκρίνιστα παρέμεναν έως χθες το βράδυ τα αίτια της έκρηξης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης που είχε ως αποτέλεσμα διακοπή ηλεκτροδότησης διάρκειας 2,5 ωρών στο μεγαλύτερο τμήμα της Μακεδονίας και της Θράκης. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 11.15 π.μ. σε μετασχηματιστή και ακολούθησε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ένας δεύτερος υπέστη μικρές ζημιές. Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για όλο το σύστημα, καθώς οι υπάλληλοι της ΔΕΗ διέκοψαν τη λειτουργία του κέντρου κι έθεσαν έτσι «εκτός» συστήματος τροφοδότησης το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά πριν επεκταθεί. Οπως ανέφεραν εκπρόσωποι της ΔΕΗ, το διάστημα που έμειναν χωρίς ρεύμα οι περιοχές που τροφοδοτούνται από το νευραλγικό για την Επιχείρηση ΚΥΤ Ωραιοκάστρου ήταν από 10 λεπτά (πόλη της Ξάνθης) έως και δυόμισι ώρες (το κέντρο της Θεσσαλονίκης) οπότε και άρχισε σταδιακά «η αποκατάσταση των γραμμών μεταφοράς προς Αγιο Δημήτριο, Φιλίππους, Αμύνταιο και Βουλγαρία αναλαμβάνοντας φορτία οι μονάδες της Βόρειας Ελλάδας».

Οπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ, κ. Α. Μιζαμίδης, ετέθη σε εφαρμογή πρόγραμμα για εκ περιτροπής διακοπή της ηλεκτροδότησης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ολόκληρης της πόλης η οποία έμεινε και πάλι χωρίς ρεύμα μεταξύ 6 και 7 μ.μ. Οι διακοπές παρέλυσαν τη Θεσσαλονίκη καθώς ελάχιστες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος δεν τροφοδοτούνται από το συγκεκριμένο ΚΥΤ. Εξ αιτίας των σβησμένων σηματοδοτών δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό «έμφραγμα», ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για εγκλωβισμούς ατόμων σε ασανσέρ. Προβλήματα υπήρξαν και στην υδροδότηση περιοχών και νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα αντλιοστάσια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή