Επισκέπτες υψηλού εισοδήματος

Επισκέπτες υψηλού εισοδήματος

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικώς έπληξαν τον τουρισμό στην Αρχαία Ολυμπία οι φωτιές που κατέκαψαν τον νομό Ηλείας. Μετά τις πυρκαγιές ακολούθησαν ακυρώσεις από μεγάλα γραφεία του εξωτερικού για ένα τουλάχιστον δεκαήμερο και αναβολή των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκωλο για δεκαπέντε τουλάχιστον ημέρες. Σε ό,τι αφορά τουρίστες μεσαίου εισοδήματος που επισκέπτονται οργανωμένα τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, οι ακυρώσεις αφορούν επίσης το τρέχον δεκαήμερο. Μουδιασμένος ο εμπορικός κόσμος στην περιοχή φοβάται ότι ο απόηχος των πυρκαγιών θα επηρεάσει και την τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου.

Ψυχραιμία, θαυμασμός για την αρχαία Ελλάδα και υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο χαρακτηρίζει τους τουρίστες που τόλμησαν να βρεθούν στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα. Για ζευγάρια Αμερικανών από το Μέριλαντ, η επίσκεψη στην περιοχή αποτελούσε όνειρο ζωής από τα φοιτητικά χρόνια. «Περιμέναμε πολλές δεκαετίες για να κάνουμε αυτό το ταξίδι. Θα απογοητευόμασταν αν τελικά δεν ερχόμασταν», σημειώνουν η Μπέτι και ο Μπιλ που πραγματοποιούν επταήμερο αρχαιολογικό τουρ στη χώρα μας.

«Οι φωτιές μάς απασχόλησαν πριν έρθουμε, θεωρούσαμε όμως ότι οι τηλεοράσεις υπερέβαλαν», δηλώνει ο Πίτερ, Ελληνας τρίτης γενιάς από τη Μασαχουσέτη, που πραγματοποιεί δεκαπενθήμερη αρχαιολογική περιοδεία στη χώρα, και συμπληρώνει: «Παρ’ όλα αυτά, δε σας κρύβω πως με εξέπληξε ό,τι είδα. Η καταστροφή στην περιοχή είναι ολοκληρωτική». Τρομαγμένοι από τις πυρκαγιές, πολλοί τουρ οπερέιτορ συνιστούσαν στους πελάτες τους να αναβάλουν το ταξίδι για δύο εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή