Δωρεές άνω των 62 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Αρωγής

Δωρεές άνω των 62 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Αρωγής

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 62 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη υπερβεί οι δωρεές προς το Ταμείο Αρωγής που συγκροτήθηκε για την παροχή αρωγής προς τους πληγέντες, όπως ανακοίνωσε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής επισκέφθηκε χθες το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παπούλια τόσο για τα έσοδα όσο και για τα σχέδια αντιμετώπισης των συνεπειών από τα πύρινα μέτωπα που σάρωσαν Πελοπόννησο και Εύβοια.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής στο Ταμείο έχουν κατατεθεί 62.372.437 ευρώ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας προς τους «επώνυμους» δωρητές αλλά και τους χιλιάδες «ανώνυμους» πολίτες που προσφέρουν από το υστέρημά τους χρήματα στο Ταμείο. Ο κ. Μολυβιάτης εξήρε την αλληλεγγύη και τη γενναιοδωρία που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός και διαβεβαίωσε ότι και το τελευταίο ευρώ θα πάει για τον σκοπό για τον οποίο δωρήθηκε.

Σε τελευταίες δηλώσεις του, ο κ. Μολυβιάτης είχε επισημάνει ότι ένα από τα πρώτα προγράμματα που θα υλοποιηθούν, μέσω του Ταμείου, θα αφορά στην αποκατάσταση του χώρου γύρω από την Ολυμπία. Οπως όλα καταδεικνύουν, οι πόροι που συγκεντρώνει το Ταμείο δεν θα κατευθυνθούν απευθείας για την παροχή αρωγής προς ιδιώτες που επλήγησαν, αλλά για τη χρηματοδότηση ευρύτερων δράσεων και υποδομών στις πληγείσες περιοχές. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, ο κ. Μολυβιάτης σε σχετική ερώτηση για τη διαδικασία ελέγχου της χρηματοδότησης -ώστε τα χρήματα να καταλήξουν σε όσους πράγματι έχουν ανάγκη- παρέπεμψε στις κρατικές και μόνον δομές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή