Ουρές για την… επιστροφή των 3.000 ευρώ

Ουρές για την… επιστροφή των 3.000 ευρώ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Περισσότερα από 350.000 ευρώ επεστράφησαν χθες στα ταμεία του Δημοσίου, αφού περίπου 120 άτομα προσήλθαν στις ΔΟΥ Πύργου και Αμαλιάδος Ηλείας για να δώσουν πίσω το έκτακτο βοήθημα που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι είναι πυρόπληκτοι. Οπως εκτιμάται, οι ποινές φυλάκισης 3,5 ετών χωρίς δικαίωμα αναστολής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, που επεβλήθησαν από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας, εναντίον τριών τσιγγάνων την περασμένη Παρασκευή, οδήγησαν τσιγγάνους και όχι μόνο στην απόφαση να επιστρέψουν τα χρήματα. Παράλληλα, η χθεσινή δίκη με κατηγορούμενα άλλα δέκα άτομα για τον ίδιο λόγο φαίνεται πως διαδραμάτισε και αυτή σημαντικό ρόλο. Ετσι μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν προσέλθει στην ΔΟΥ Αμαλιάδας περισσότερα από 80 άτομα τα οποία επέστρεψαν περίπου 250.000 ευρώ, ενώ στην ΔΟΥ Πύργου 32 άτομα επέστρεψαν 105.000 ευρώ. Παράλληλα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου επέβαλε χθες σε δέκα άτομα τα οποία εκατηγορούντο για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση ποινές φυλάκισης από τέσσερις έως έξι μήνες. Ασκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθερα. Οπως υποστήριζαν χθες τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και αυτοί που επέστρεφαν το επίδομα, δεν γνώριζαν ότι δεν εδικαιούντο τα χρήματα και πως άκουσαν από την τηλεόραση για καταβολή χρημάτων. Ταυτόχρονα πρόσθεταν πως είναι αναλφάβητοι και άλλοι ανέλαβαν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους. Επίσης οι τσιγγάνοι της Ηλείας άρχισαν να θέτουν από χθες ένα ακόμη ζήτημα. Οπως ανέφεραν, μπορεί να μην έχουν υποστεί ζημιές οι κατοικίες ή τυχόν χωράφια που κάποιοι μπορεί να έχουν, όμως η πλειοψηφία απασχολείται σε αγροτικές εργασίες και με το πλανόδιο εμπόριο. Ετσι, από τη στιγμή που καλλιέργειες και χωριά έχουν καταστραφεί δεν θα μπορούν αφ’ ενός να βρίσκουν εργασία και αφ’ ετέρου να επισκέπτονται χωριά και να πωλούν το εμπόρευμά τους. Αγνωστο είναι τι θα γίνει με όσους έφθασαν στην Ηλεία από άλλες περιοχές της Ελλάδας και τώρα βρίσκονται κάπου αλλού…

Νέα διαμαρτυρία για τις πυρκαγιές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις πυρκαγιές προγραμματίζουν για τις 19.00 σήμερα στα Προπύλαια η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης και Πρόληψης και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Οι συμμετέχοντες ζητούν να αποκατασταθούν άμεσα οι πυρόπληκτοι, να αναδασωθούν όλες οι καμένες εκτάσεις να αποσυρθεί οριστικώς η αναθεώρηση του άρθρου 24 καθώς και να εκδοθούν άμεσα οι δασικοί χάρτες. Ζητούν, ακόμη, να ολοκληρωθεί η σύνταξη του Κτηματολογίου, αλλά και να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα με προσωπικό και εξοπλισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή