Εγκλημα κατά της χώρας η καθυστέρηση του δασολογίου

Εγκλημα κατά της χώρας η καθυστέρηση του δασολογίου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένα διαρκές, ατιμώρητο έγκλημα κατά του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας περιγράφουν οι ειδικοί την απουσία δασικών χαρτών, δασολογίου, αλλά και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κτηματογράφηση της χώρας. Οπως σημειώνουν ενδεικτικά, «ξεκινήσαμε μαζί με την Αλβανία τη σύνταξη δασικών χαρτών, αλλά εκείνοι ολοκλήρωσαν το έργο μέσα σε μια τετραετία». Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν προ ετών αναρτήθηκε στη Μαλακάσα ο πρώτος δασικός χάρτης, αυτομάτως κατατέθηκαν 3.000 ενστάσεις από πολίτες που διεκδικούσαν δασικές εκτάσεις…

Η απουσία ξεκάθαρου καθεστώτος όσον αφορά στις χρήσεις γης και τον καθορισμό των δασών και δασικών εκτάσεων, αφήνει ανοικτό πεδίο σε καταπατητές, υποθάλπει τους εμπρησμούς, ταλαιπωρεί πολίτες, δημιουργεί σύγχυση στις υπηρεσίες. Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ προκρίνει την κτηματογράφηση των αστικών περιοχών προκειμένου να εξευρεθούν πόροι, αναβάλλοντας έτσι επ’ αόριστον τη σύνταξη δασικών χαρτών σε προβληματικές περιοχές.

«Πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη σύνταξη κτηματολογίου για όλες τις δασικές εκτάσεις της χώρας» επισημαίνει εμφαντικά το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ευρωκοινοβούλιο

Κατά της αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος της Ελλάδας τάσσεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή