ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΚΟΠΙΩΝ

Για τις δηλώσεις Καραμανλή περί ένταξης ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

«Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κώστα Καραμανλή πως η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. δεν μπορεί να προχωρήσει αν προηγουμένως δεν υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, έχει τη βαρύτητά της και δεν μπορεί να αγνοηθεί», δήλωσε χθες ο πρόεδρος των Σκοπίων κ. Μπράνκο Τσερβενκόφσκι. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει η δήλωση να εξετασθεί σοβαρά από την ΠΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι εάν η δήλωση μετατραπεί σε ενέργεια, θα σημαίνει άμεση παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. «Θα προσέθετα ότι ολόκληρη η Ενδιάμεση Συμφωνία δεν θα είχε καμιά ισχύ», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι η επιβολή βέτο θα σήμαινε ότι η Ελλάδα αντί να συμβάλει προς την κατεύθυνση της εγκαθίδρυσης σταθερότητας στην περιοχή, επιλέγει το αντίθετο.

ΝΕΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επίκειται επίσημη ανακοίνωση

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, είναι η επίσημη ανακοίνωση από την Ουάσιγκτον της τοποθέτησης του κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ ως πρέσβη στην αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών. Ο κ. Σπέκχαρντ θα διαδεχθεί τον πρέσβη κ. Τσαρλς Ρις, ο οποίος αποχώρησε από την Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο για τη Βαγδάτη. Η Βαγδάτη ήταν ο τελευταίος σταθμός του κ. Σπέκχαρντ πριν από την Αθήνα. Η διαδρομή του ξεκίνησε το 1981 από την αμερικανική υπηρεσία διεθνούς ανάπτυξης. Το 1990 ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ από το 1997 έως το 2000 υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκορωσία. Ακολούθως υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ σε θέσεις κοντά στον γενικό γραμματέα και συγκεκριμένα ως βοηθός πολιτικών υποθέσεων για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τα Βαλκάνια και την πρώην Σοβιετική Ενωση και ως διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΜΕGΑ

Απέσυρε εκπροσώπους από εκπομπές

Το ΚΚΕ δεν εθίγη μόνον από την προσωπική ερώτηση της εκπροσώπου του Mega προς την κ. Αλέκα Παπαρήγα στο ντιμπέιτ των αρχηγών, και γι’ αυτό απέσυρε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τους εκπροσώπους του από τις εκπομπές του καναλιού. Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος, «το ΚΚΕ σταμάτησε για πρώτη φορά να στέλνει εκπροσώπους του στο Mega εδώ και αρκετούς μήνες, από τότε που το συγκεκριμένο κανάλι πρωτοστατούσε στις αντι-ΚΚΕ επιθέσεις υιοθετώντας προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ για τον «Γερμανό» καθώς και τα περί συνεργασίας του ΚΚΕ με τη Ν.Δ. Από την ημέρα που το ΚΚΕ κατήγγειλε το ρόλο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην υπερπροβολή του ΛΑΟΣ από τα κανάλια». Παρά ταύτα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το ΚΚΕ άρχισε να στέλνει ξανά εκπροσώπους του στο ξεκίνημα της επίσημης προεκλογικής περιόδου σεβόμενο τους τηλεθεατές του Mega», ωστόσο «οι επιθέσεις στο ΚΚΕ συνεχίστηκαν με αποκορύφωμα την διόλου τυχαία ερώτηση της εκπροσώπου του καναλιού στο debate, η οποία στόχευσε στο ηθικό κύρος του ΚΚΕ, την αξιοπιστία του, ότι τάχα άλλα λέει και άλλα κάνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή