Νέα τροπή στην υπόθεση Αλεξ

Νέα τροπή στην υπόθεση Αλεξ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης καλούνται να δώσουν διευκρινίσεις στις 24 Σεπτεμβρίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Αλεξ. Τα δικαστικό συμβούλιο πριν αποφασίσει αν οι 13 εμπλεκόμενοι παραπεμφθούν σε δίκη -όπως έχει προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών κ Ζ. Μουράτης- έκανε δεκτό το αίτημα ενός εκ των συνηγόρων με το οποίο ζητούσε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση δύο εκ των ανηλίκων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για ορισμένα επίμαχα σημεία.

Τα μέλη του Συμβουλίου θεώρησαν όμως απαραίτητο με πρόσφατο βούλευμά τους να καλέσουν και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους αν θέλουν να προσέλθουν ενώπιόν του προκειμένου να παράσχουν τυχόν διευκρινίσεις.

Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία με απόφαση της ολομέλειας εφετών είχε ανατεθεί τον Σεπτέμβριο του 2006 σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Μετά πολύμηνη ανακριτική διαδικασία, τον περασμένο Ιούνιο ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Μιχ. Γεωργίου ολοκλήρωσε την έρευνά του και παρέδωσε τη δικογραφία στον εισαγγελέα εφετών κ. Ζαχαρία Μουράτη, ο οποίος αφού μελέτησε επί τρεις και πλέον εβδομάδες το φάκελο πρότεινε την παραπομπή σε δίκη συνολικά 13 ατόμων.

Ο κ. Μουράτης έχει προτείνει την παραπομπή σε δίκη, στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βέροιας των πέντε ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και της περιύβρισης νεκρού από κοινού. Των γονιών τους, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου. Του παππού των δύο Ελληνόπουλων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Του μεγαλύτερου αδελφού των δύο Ελληνόπουλων στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Οι ποινικές διώξεις στα δύο τελευταία πρόσωπα, στον παππού και τον μεγαλύτερο αδελφό των δύο Ελληνόπουλων, ασκήθηκαν κατά τη διάρκεια της δικαστικής διερεύνησης, όταν ο ανήλικος Βορειοηπειρώτης στην απολογία του αποκάλυψε ότι οι δύο συγκατηγορούμενοί του (τα δύο αδέλφια) μετά το επεισόδιο και τον θανάσιμο τραυματισμό του Αλεξ και τη μεταφορά στο παλιό ακατοίκητο σπίτι, είχαν εκμυστηρευτεί όλα τα γεγονότα στον παππού, στον θείο και στον μεγαλύτερο αδελφό τους.

Ο παππούς όμως και ο μεγαλύτερος αδελφός τους, όταν είχαν κληθεί από τις διωκτικές αρχές να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν για την υπόθεση, είχαν υποστηρίξει ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό για την εξαφάνιση του Αλεξ.

Οσον αφορά τον θείο τους δεν είχε εξεταστεί από τις αρχές και έτσι δεν ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη. Την αποκάλυψη αυτή του μικρού Βορειοηπειρώτη επιβεβαίωσε κατά την απολογία του αλλά και στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση όλων, λίγες ημέρες μετά και ο Αλβανός συγκατηγορούμενός του.

Συνελήφθη ένας από τους ανήλικους

Για απόπειρα ληστείας συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Ν. Φιλαδέλφεια ένας εκ των πέντε ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση Αλεξ. Πρόκειται για τον 14χρονο Βορειοηπειρώτη, ο οποίος μετά τα γεγονότα στη Βέροια, διέμενε μόνιμα με τη μητέρα του στην Αθήνα. Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο νεαρός μαζί με δύο ανήλικους αλλοδαπούς γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά δύο νεαρά άτομα σε πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας στην προσπάθειά τους να τα ληστέψουν. Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε στη σύλληψη ενός 14χρονου Ουκρανού, ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση, ενώ χθες κατά τις απογευματινές ώρες συνελήφθη σε κατάστημα της οδού Δεκελείας και ο 14χρονος Βορειοηπειρώτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή