Υπάρχει και η «κρεμάλα» της ενημέρωσης

Υπάρχει και η «κρεμάλα» της ενημέρωσης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 65.000 παραθεριστές, ενώ διασκέδαζαν και κολυμπούσαν, ενημερώθηκαν για το πώς θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, πώς θα αποφύγουν τις καταχρήσεις, παίζοντας… κρεμάλα. Με ευρηματικό τρόπο, ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του καπνίσματος ή της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και για το πώς θα απολαύσουν τον έρωτα χωρίς να κινδυνεύουν.

Τριάντα εθελοντές με δύο πολυμορφικά αυτοκίνητα και ένα ιστιοπλοϊκό επισκέφθηκαν τις παραλίες και νυχτερινά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκστρατείας από νέους για τους νέους.

Χθες, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η Μη Κυβερνητική οργάνωση Praxis βράβευσαν τους εθελοντές για την καλά οργανωμένη και συντονισμένη δράση τους σε τιμητική εκδήλωση.

Η Αθηνά Κωνσταντίνου, 23 ετών, η Κωνσταντίνα Χατζηεμμανουήλ, 26 ετών, και ο Γιάννης Ρούσσος, 25 ετών, μίλησαν στην «Κ» για την εμπειρία του εθελοντισμού από τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία «Πρώτα Ρώτα».

Η Αθηνά, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, τόνισε ότι η επιτυχία της συγκεκριμένης καμπάνιας έγκειται στο γεγονός ότι έγινε από νέους. «Δεν απευθυνθήκαμε στον νέο με το στυλ μην κάνεις αυτό, μην κάνεις το άλλο, η ενημέρωση δεν είχε αυτό τον σκοπό, του είπαμε… πρώτα ρώτα και μετά αποφάσισε».

Η Κωνσταντίνα, γιατρός, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη μεγάλη άγνοια ιδίως όσον αφορά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. «Υπήρχαν θέματα που μας έλεγαν ότι τα ξέρουν, αλλά αφού διάβαζαν το φυλλάδιο, επέστρεφαν με νέες απορίες».

Ο Γιάννης, υποψήφιος διδάκτορας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εξηγεί τους λόγους της συμμετοχής του: «είναι πολύ καλή ιδέα να συνδυάσει κανείς διακοπές με προσφορά εθελοντικής βοήθειας, γιατί γνωρίζει καινούργια μέρη και παράλληλα κάνει κάτι καλό».

Ικανοποιημένοι δηλώνουν και οι φορείς πίσω από την πρωτότυπη ενημερωτική καμπάνια. «Δεν μπορούμε να ζούμε με προβλήματα χωρίς να συζητάμε γι’ αυτά», επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Βασιλική Κόλλια, ενώ ο πρόεδρος της Praxis κ. Τζανέτος Αντύπας έκανε λόγο για ένα στοίχημα που κερδήθηκε: «Συνεργαστήκαμε άψογα με τη Γενική Γραμματεία, δεν υπήρξαν αγκυλώσεις».

Η εκστρατεία δεν σταματά εδώ, θα συνεχιστεί σε άλλα στέκια νέων, από τον Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή