«Κουβαλούσα το κλομπ για την ασφάλειά μου»

«Κουβαλούσα το κλομπ για την ασφάλειά μου»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τυχαία βρέθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, υποστηρίζει η 19χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη από αστυνομικούς στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης.

Κατά την απολογία της στον Γ΄ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στα επεισόδια όπως αρνήθηκε και τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί. Οταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή για το πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ που βρέθηκε στην κατοχή της, υποστήριξε ότι το κουβαλούσε για λόγους προσωπικής ασφάλειας και δεν χτύπησε με αυτό τον αστυνομικό που επιχείρησε να τη συλλάβει.

Οι απαντήσεις της δεν έπεισαν τον ανακριτή, που με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αποφάσισαν την προσωρινή κράτησή της. Σε δηλώσεις, η δικηγόρος της υποστήριξε ότι η 19χρονη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα των επεισοδίων.

Η 19χρονη είναι αντιμέτωπη με δύο κακουργήματα και 8 πλημμελήματα. Συγκεκριμένα κατηγορείται για έκρηξη από κοινού από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών από κοινού (κακουργήματα) και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, συμμορία και διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής (πλημμελήματα).

Εξω από το δικαστικό μέγαρο, την ώρα που βρισκόταν στο γραφείο του ανακριτή, είχαν συγκεντρωθεί περίπου τριάντα άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη η 19χρονη φοιτήτρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή