ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΤΟν ΕΦΕΤΗ-ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Κλήσεις μαρτύρων για τα ομόλογα

Κλήσεις σε μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες κ. Γ. Ζορμπάς για την υπόθεση των ομολόγων, αποστέλλει προκειμένου να καταθέσουν και ενώπιόν του ο εφέτης ανακριτής κ. Γ. Λέκκας. Μέχρι στιγμής ο εφέτης ανακριτής έχει λάβει μαρτυρικές καταθέσεις από περίπου τριάντα άτομα, ενώ μέχρι το τέλος της ανάκρισης ο συνολικός τους αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τους εβδομήντα. Στην παρούσα φάση ο εφέτης ανακριτής προτίθεται να εξετάσει μάρτυρες που κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας Ζορμπά. Τις επόμενες ημέρες θα ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος καταθέτοντας στον κ. Ζορμπά υποστήριξε πως ο εκ των υπευθύνων της «Ακρόπολις» κ. Σ. Πρινιωτάκης του είχε εκμυστηρευθεί ότι κινδυνεύει σε περίπτωση που αποκαλύψει τους παραλήπτες τις βαλίτσας με τα 2,4 εκατ. ευρώ από την αγοραπωλησία του επίμαχου ομολόγου. Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο κ. Πρινιωτάκης διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοιου είδους συζήτηση με τον κ. Ντάσκα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ C4Ι

Ειδικό τμήμα στην ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικό τμήμα, «Τεχνολογικών Συστημάτων» που θα διαχειρίζεται και θα συντηρεί το σύστημα C41, αλλά και θα ελέγχει αν τηρήθηκε η συμφωνία της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, συστήνεται στην Ελληνική Αστυνομία. Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αναφέρεται στη λειτουργία και το αντικείμενο του τμήματος, κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στην υπηρεσία αυτή, ανατίθεται ειδικότερα, η παρακολούθηση της παραλαβής και της εξέλιξης του C41.

ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Πτώμα σε σεντόνι

Διαμελισμένο και τυλιγμένο με σεντόνι εντόπισαν χθες το πρωί το πτώμα ενός άνδρα αγνώστων στοιχείων οι εργαζόμενοι στη χωματερή Ανω Λιοσίων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς πρόκειται για άνδρα ηλικίας 30 ετών, πιθανότατα αφρικανικής καταγωγής. Ο θάνατός του αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και το κεφάλι. Το πτώμα πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκε στη χωματερή με απορριμματοφόρο προερχόμενο από την περιοχή των νοτίων προαστίων, όπου και εστιάζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή