Ηράκλειο το έργο υλοτόμων στις καμένες περιοχές

Ηράκλειο το έργο υλοτόμων στις καμένες περιοχές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό βρίσκονται τοπικές αρχές και δασεργάτες στην Πελοπόννησο, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν τα κύρια αντιπλημμυρικά έργα πριν από τη έναρξη των βροχών. Περίπου 250 ειδικευμένοι εργάτες βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου κατασκευάζοντας πλέγματα και μικρά φράγματα ανάσχεσης από κορμούς και κλαδιά, ενώ οι τεχνικές εταιρείες που θα κατασκευάσουν τους νέους οδικούς άξονες ασχολούνται με τον καθαρισμό κοιτών και ρεμάτων. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη για την εντατικοποίηση των εργασιών. Ολοι οι εμπλεκόμενοι στην αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών που κάηκαν στην Πελοπόννησο δίνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν την επιδείνωση του καιρού και τις φθινοπωρινές βροχοπτώσεις. Στην Ηλεία 100 δασεργάτες ξεκίνησαν προ δύο εβδομάδων την κατασκευή κορμοδεμάτων και κλαδοπλεγμάτων, καθώς και μικρών φραγμάτων στα ρέματα. Οι εργασίες εστιάζονται στον Κλαδέο ποταμό στην Αρχαία Ολυμπία, στον Ακίδα ποταμό στη Ζαχάρω και στον Σοχιά Αμαλιάδας. Επιπλέον 150 δασεργάτες δραστηριοποιούνται στις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου: στην Ασέα, τους Αραχαμίτες και τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στον Αγιο Νικόλαο και τη μονή Τίμιου Σταυρού στην Κορινθία, στις περιοχές Πολύδροσου και Καλλιθέας στη Λακωνία και στα χωριά του Ταϋγέτου Πηγές, Αλαγονία, Πάνω Μεριά, Αρτεμισία, Καρβέλι και Λαδά στη Μεσσηνία. Ταυτόχρονα οι τεχνικές εταιρείες, που θα κατασκευάσουν τους δύο νέους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου (Ανατολική Οδό και Βορειοδυτική Οδό) ασχολούνται με τον καθαρισμό του χειμάρρου Ξερήλα στη Μεγαλόπολη, των χειμάρρων Νεβόντα και Τσάκωνα στη Μεσσηνία και τα ρέματα της περιοχής Βέλους Κορινθίας.

Χθες, πάντως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή των νομαρχών και δημάρχων των πυρόπληκτων περιοχών. Η περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Αγγ. Βούρη ζήτησε, τέλος, από τους δημάρχους των πυρόπληκτων περιοχών να βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με τις στρατιωτικές δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής τους, ώστε να ζητήσουν βοήθεια για την αντιμετώπιση όσων επικινδύνων καταστάσεων προκύψουν με τις πρώτες βροχοπτώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή