Επίσπευση έργων στην Εύβοια

Επίσπευση έργων στην Εύβοια

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διευθέτηση των χειμάρρων, η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, η επαρκής αποστολή ζωοτροφών, η αποκατάσταση των κατεστραμμένων δημοτικών υποδομών, αλλά και η απόδοση των οικονομικών βοηθημάτων στους κατοίκους των έξι πυρόπληκτων Δήμων της Εύβοιας, αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Εύβοια με κυβερνητικό κλιμάκιο του οποίου προΐστατο ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκος. Στόχος της σύσκεψης ήταν η πλήρης αποτύπωση της εξέλιξης όλων των έργων αποκατάστασης εντός του αστικού ιστού των δήμων (είχαν ήδη δοθεί 300.000 ευρώ σε κάθε ένα ξεχωριστά και 1.000.000 στη νομαρχία), αλλά και πέριξ αυτών. Ηδη το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέθεσε την εκβάθυνση, διαπλάτυνση και τον καθαρισμό των ρεμάτων στους Δήμους Νέων Στύρων, Αμαρυνθίων, Κονίστρων, Διρφύων, Μεσσαπίων και Ταμιναίων, σε ιδιωτική εταιρεία (ΤΕΡΝΑ) και το έργο ολοκληρώνεται εντός των ημερών.

Παράλληλα, καθώς η καταστροφή ήταν ολοσχερής και υπάρχει ο φόβος κατολισθήσεων λόγω ποιότητας εδαφών και των επικείμενων βροχοπτώσεων, το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών ανέλαβε την ευθύνη να συντάξει και να παραδώσει άμεσα στο υπουργείο σχετική μελέτη για τον περιορισμό των επιπτώσεων του φαινομένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή