Η τελετή αγιασμού προκαλεί και πάλι τριβές στο ΣτΕ

Η τελετή αγιασμού προκαλεί και πάλι τριβές στο ΣτΕ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελετή αγιασμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποτελεί, για δεύτερη χρονιά, σημείο τριβής στους εσωτερικούς κόλπους του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με την Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ να διατυπώνει την αντίθεσή της εστιάζοντας την κριτική της στη «θρησκευτική ουδετερότητα» που πρέπει να επιδεικνύει το δικαστήριο. Αργά το μεσημέρι, τέσσερις αντιπρόεδροι του ΣτΕ και 20 σύμβουλοι Επικρατείας κατέθεσαν επιστολή στον πρόεδρο κ. Γ. Παναγιωτόπουλο, από τον οποίο ζητούν την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου να αποφασίσουν όλα τα μέλη της αν πρέπει να τελεστεί ο αγιασμός ή όχι.

Σε ανακοίνωση της Ενωσης υποστηρίζεται ότι «ο ρόλος του Στε ως Ανωτάτου Δικαστηρίου επιφορτισμένου με τη δικαστική προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα της ελληνικής πολιτείας υπέρ όλων των Ελλήνων πολιτών και υπέρ όσων βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, χωρίς διακρίσεις λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, επιβάλλει αυστηρή θρησκευτική ουδετερότητα». Για το λόγο αυτό, σημειώνεται, «δεν είναι νοητή η τέλεση στο δικαστήριο θρησκευτικών εκδηλώσεων, όπως ο αγιασμός, οι οποίες θα μπορούσαν να εγείρουν εύλογες αμφιβολίες ως προς την αμεροληψία του από θρησκευτική άποψη». Ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Γ. Παναγιωτόπουλος έχει καλέσει τα μέλη του δικαστηρίου για την τέλεση του ετήσιου αγιασμού, στις 27 του μηνός. Στον Αρειο Πάγο, πάντως, ο καθιερωμένος αγιασμός τελέστηκε χωρίς προβλήματα, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή