ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΡΡΟΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκκενώθηκε ένα σχολείο, διακόπηκε η κυκλοφορία

Στην εκκένωση ενός δημοτικού σχολείου και στη διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Μοναστηρίου προχώρησαν χθες το μεσημέρι η Πυροσβεστική και οι αρμόδιοι της εταιρείας που έχει αναλάβει τις πρόδρομες εργασίες για το μετρό Θεσσαλονίκης, όταν ένα γεωτρύπανό της χτύπησε τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή που καλύφθηκε από έντονη δυσοσμία προκλήθηκε αναστάτωση, αλλά η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπήρξε άμεση και αποφεύχθηκαν άλλα δυσάρεστα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε στο σημείο με οχτώ οχήματα και 20 άνδρες ρίχνοντας συνεχώς νερό για τη διάλυση του αερίου και για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανάφλεξης. Μέχρι οι αρμόδιοι της Εταιρείας Παροχής Αερίου να διακόψουν την παροχή στο σημείο και να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης, οι πυροσβέστες είχαν εκκενώσει προληπτικά το 63ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται δίπλα στο εργοτάξιο του μετρό, ενώ διέκοψαν και την κίνηση πεζών και τροχοφόρων στο τμήμα της οδού Μοναστηρίου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δευτέρα η δίκη Ρέλλου

Τη Δευτέρα αναμένεται τελικώς να δικαστεί για την επίθεση με τον καφέ, που εξαπέλυσε την περασμένη Πέμπτη σε βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Δημήτρης Ρέλλος. Χθες, διά της συνηγόρου του, ο Δημ. Ρέλλος, ο οποίος κατηγορείται για απρόκλητη έργω εξύβριση, ζήτησε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. «Εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Το τι ψηφίζω το ξέρω μόνο εγώ», δήλωσε ο κατηγορούμενος και επανέλαβε ότι «δεν με έβαλε κανένας να το κάνω. Δεν είμαι εγκάθετος κανενός».

ΕΝΕΔΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Τις πυροβόλησαν μέσα σε Ι.Χ.

Ενέδρα σε δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 44 ετών έστησε προχθές τα μεσάνυχτα άγνωστος σε αγροτικό δρόμο του Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης την ώρα που έφευγαν από το ξενοδοχείο όπου εργάζονται. Ο δράστης, κρυμμένος στο σκοτάδι, πυροβόλησε εναντίον του Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε σοβαρά η νεαρή και ελαφρά η 44χρονη και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητά το δράστη στο εργασιακό περιβάλλον των θυμάτων.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Τιμή σε Ελληνα εκπαιδευτικό

Με τον Ακαδημαϊκό Φοίνικα τίμησε ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Christophe Farnaud τον Δημήτρη Βαρθαλίτη, διευθυντή της Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών «Αγιος Παύλος» για την πορεία του και προσφορά του στον χώρο της εκπαίδευσης και τη συμβολή του στην εμπέδωση της ελληνογαλλικής φιλίας. Στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρεσβεία συμμετείχαν η διοίκηση του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, στελέχη της ελληνογαλλικής σχολής, ο ποιητής Μάνος Ελευθερίου, καθώς επίσης και φίλοι του τιμώμενου προσώπου.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΝΕΑΡΩΝ

Κύκλωμα παράνομων αναλήψεων

Δύο νεαροί αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Κατερίνη ύστερα από παράνομες αναλήψεις που είχαν κάνει σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για μέλη κυκλώματος που υποκλέπτει κωδικούς πρόσβασης. Οι άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης αναζητούν άλλα δύο άτομα. Τα μέλη του κυκλώματος τοποθετούσαν στα ΑΤΜ ηλεκτρονικά μηχανήματα αντιγραφής τραπεζικών καρτών, με τα οποία αντέγραφαν τα στοιχεία και τους κωδικούς πρόσβασης ανυποψίαστων πελατών. Κατόπιν, με πλαστές κάρτες πραγματοποιούσαν αναλήψεις από διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα.

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ερευνα Γιατρών του Κόσμου

Ιδιαίτερα χαμηλή είναι η πρόσβαση των μεταναστών στο σύστημα περίθαλψης, καθώς μόλις το 24% των μεταναστών της Ε.Ε. που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά, επωφελούνται υγειονομικής κάλυψης, σύμφωνα με την πρώτη πανευρωπαϊκή έρευνα των Γιατρών του Κόσμου. Τα αποτελέσματα του πρώτου Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την πρόσβαση στην περίθαλψη σε 7 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα θα παρουσιάσουν οι Γιατροί του Κόσμου την προσεχή Τρίτη στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή