«Το πρόστιμο δεν καθαρίζει τη γειτονιά μας»

«Το πρόστιμο δεν καθαρίζει τη γειτονιά μας»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ως δικαίωση των κινητοποιήσεών τους θεωρούν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Κοζάνης -Πτολεμαΐδας το πρόστιμο του ενός εκ. ευρώ που επέβαλε το ΥΠΕΧΩΔΕ στη ΔΕΗ για τους ρυπογόνους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς αλλά όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι του δήμου Δημ. Υψηλάντη Κοζάνης «αυτό δεν αρκεί».

Με τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης, κρατώντας μαύρες σημαίες και πλακάτ οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν και πάλι για το γκρίζο σύννεφο που τους σκεπάζει καθημερινά.

«Οι κινητοποιήσεις μας θα γίνουν πλέον μόνιμες και θα σας αναγκάσουν, αφού εσείς δεν περιορίζεστε, να περιοριστείτε και να σεβαστείτε το περιβάλλον», είναι το μήνυμα που στέλνουν στη ΔΕΗ μικροί και μεγάλοι που ζουν κάτω από τα φουγάρα της.

Συμβολική κατάληψη

Οι υπηρεσίες του δήμου Δημ. Υψηλάντη και τα σχολεία Ποντοκώμης και Μαυροδενδρίου δεν λειτούργησαν και οι μαθητές μαζί με άλλους κατοίκους προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς. Ο συγκεκριμένος σταθμός όπως και ο γειτονικός του Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα με στοιχεία του WWF έχουν καταγραφεί ως οι πιο ρυπογόνοι ανάμεσα σε 30 εργοστάσια της Ευρώπης.

Τα όρια των ρύπων στην περιοχή είναι ανεξέλεγκτα. Εκείνα που έχουν ξεπεραστεί εδώ και πολύ καιρό είναι τα όρια της… αντοχής μας. Αυτό που βιώνουμε είναι ανυπόφορο και ζητούμε πια ουσιαστικά μέτρα που θα προσφέρουν μια καλύτερη μέρα για τα παιδιά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος του δήμου Δ. Υψηλάντη κ. Ανδρέας Αθανασιάδης. «Τα πρόστιμα προσθέτει ίσως να είναι δευτερεύοντα σ’ αυτό που ζούμε.

Ακόμη και οι μετρήσεις είναι περιττές. Τι να τις κάνουμε όταν το πρωί η πάνω γειτονιά ενός χωριού δεν μπορεί να δει την κάτω γειτονιά; Οι μετρήσεις άλλωστε πραγματοποιούνται στις μονάδες αλλά τι συμβαίνει στα ορυχεία όπου οι επιστήμονες μας λένε ότι οι δείκτες των ρύπων είναι χειρότεροι;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή