Εύγε κ. υπουργέ, από τον κ. Χριστόδουλο

Εύγε κ. υπουργέ, από τον κ. Χριστόδουλο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του για την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού εξέφρασε, με γραπτή δήλωσή του από το Μαϊάμι, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος.

«Με χαρά πληροφορήθηκα ότι, με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, απεσύρθη το κείμενο, αν και διορθωμένο εν τίνι μέτρω και δεν θα εκτυπωθεί το βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού», αναφέρει ο κ. Χριστόδουλος και προσθέτει: «Η Εκκλησία μας πρώτη, αλλά και στη συνέχεια όλα τα πνευματικά ιδρύματα και οι πνευματικοί άνθρωποι της πατρίδος μας αντιστάθηκαν σε αυτήν τη διαστρέβλωση των αναμφισβήτητων ιστορικών γεγονότων, καθώς και της προσφοράς της Εκκλησίας στους αγώνες του Εθνους. Συγχαίρω από καρδιάς τον υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την παρρησία και την ευθυκρισία την οποία επέδειξε στο θέμα αυτό, που έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία».

Η προσφορά της Εκκλησίας

Υπενθυμίζεται ότι, από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του βιβλίου της Ιστορίας, ο κ. Χριστόδουλος είχε αντιδράσει έντονα, κυρίως γιατί δεν υπήρχαν αναφορές στην προσφορά της Εκκλησίας κατά την τουρκοκρατία, ενώ σε ένα από τα κηρύγματά του είχε μιλήσει για «γενίτσαρους» που σήκωσαν «θρασεία κεφαλή».

Η Ιερά Σύνοδος με υπόμνημά της προς το υπουργείο Παιδείας είχε ζητήσει να γίνουν συγκεκριμένες διορθώσεις, αν και ο Αρχιεπίσκοπος και η πλειονότητα των αρχιερέων απαιτούσαν την απόσυρση του εν λόγω βιβλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή