ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣτΕ

Κατόπιν… εορτής η συνεδρίαση για το θέμα

Κατόπιν… εορτής θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για να τοποθετηθούν τα μέλη της επί του ζητήματος της τέλεσης του αγιασμού, καθώς η τελετή θα γίνει τελικώς σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί. Η Ολομέλεια συνεκλήθη από τον πρόεδρο του ΣτΕ κ. Γ. Παναγιωτόπουλο, ύστερα από σχετικό αίτημα 24 μελών, αλλά αναβλήθηκε χθες για τις 30 Νοεμβρίου, με πλειοψηφία 29 έναντι 26 δικαστικών. Ο λόγος που ζητήθηκε η αναβολή ήταν να συζητηθεί το θέμα με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποστασιοποιημένα από την ημέρα τέλεσης του Αγιασμού, που είχε οριστεί. Η τελετή δεν ήταν δυνατόν να αναβληθεί, καθώς έχουν κληθεί και εκπρόσωποι άλλων φορέων του χώρου της Δικαιοσύνης. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, ορισμένοι δικαστές και των δύο πλευρών τοποθετήθηκαν χωρίς, όμως, περαιτέρω αναφορές. Επισήμως έχουν διαφωνήσει τέσσερις αντιπρόεδροι και 20 Σύμβουλοι Επικρατείας, εν συνόλω 65 μελών της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αφορά 1.348 άτομα

Η πρόσληψη συνολικά 1.348 προσωρινών αναπληρωτών για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανακοινώθηκε χθες από το υπ. Παιδείας. Ειδικότερα, προσλαμβάνονται 620 δάσκαλοι (ΠΕ70) και 178 νηπιαγωγοί (ΠΕ60). Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από σήμερα έως και τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου. Επίσης, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής 200 δάσκαλοι, 200 καθηγητές, 50 από κλάδους ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και 100 από τον κλάδο ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Ακόμα, διατίθενται κονδύλια για 2.000 ώρες σε ωρομίσθιους καθηγητές και 1.000 ώρες σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Στο Κάστρο της Κυλλήνης

Στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο Κάστρο της Κυλλήνης θα διεξαχθεί φέτος το τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων από τις 14 έως και τις 16 Νοεμβρίου. Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ένα από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος θα είναι και εκείνο της αναδιάρθρωσης της δομής της Πολιτικής Προστασίας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Εκδηλώσεις στον δήμο Αμαρουσίου

Μουσική, γεύσεις, παιχνίδια από όλον τον κόσμο, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές βίντεο για όσους βρεθούν αύριο ή το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Ηρώων (σταθμός Ηλεκτρικού) στο Μαρούσι. Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη του δήμου Αμαρουσίου, από το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης Εθελοντισμού «anthropos. gr» σε συνεργασία με ΜΚΟ και κοινότητες μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο… Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www. anthropos. gr/editorials/politismos. asp ή στο 210-88.38.914.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή